Haapsalus kõlab Jason Carteri harf–kitarr

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Üle 70 riigi läbi käinud Briti harfkitarrist ja helilooja Jason Carter annab Eestis kolm kontserti, neist üks on 23. septembril Haapsalu kultuurikeskuses.

Jason Carter on unikaalse töövõimega muusik, kes on Eestis andnud kontserte varemgi, kuid alati on ta üllatusi täis, lubavad kontserdi korraldajad. Seekord žongleerib ta laval harf–kitarri ja elektroonikaga. Tulemus on pretsedenditu.

Nii nagu varemgi Eestis, on ta ka seekord esinemiseks valinud väiksemad linnad: Paide, Haapsalu ja Pärnu.

Paar aastat tagasi on ta öelnud Õhtulehele, et talle meeldib intiimne õhustik, aga suurte kontsertide puhul on seda keerulisem luua: "Muusika on kõigile ja mul pole suure publiku vastu midagi. Väikeses kirikus, kuhu mahub 30–40 inimest, on kitarriga hea esineda — see täidab ruumi."

Globaalse haarde, julgete mängutehniliste eksperimentide ja isikupärase käekirja poolest on tegemist märgilise kitarripioneeriga, kuid selle kõrval on ta ka tüüpiline inglise naljahammas, kelle süda on ühtviisi avatud kõikidele teel kohatud muusikatele, maailmadele ja inimestele.

Sõrmitsedes tekitab harf–kitarr sulnist ja voolavat harfilikku heli, poognaga mängides kumedat ja sügavat, kohati kriipivat või hoopis viiuliga äravahetamiseni sarnast kõla.

Carter on ka helilooja, soolokarjääri kõrval on ta teinud koostööd orkestritega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments