Linnamajanduse ASile ostjaid ei leidunud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu katse müüa linna omanduses Linnamajanduse ASi nurjus, sest tähtajaks ei laekunud ühtegi sobivat pakkumust.

Haapsalu linnavolikogu otsustas kevadel müüa Linnamajanduse ASi aktsiapaki alghinnaga 416 000 eurot, seades tingimuseks, et aktsiad võõrandatakse rahvusvahelisse kontserni kuuluvale ettevõttele, kes tegeleb kinnisvara hoolduse ja haldamisega.

"Kuna täna oli pakkumiste tähtaeg Linnamajanduse ASile ja pakkumisi nõutud hinnaga ei tulnud, siis jätkab linn ise oma ettevõtte arendamist," ütles Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid.

Karilaid avaldas arvamust, et linna asutatud aktsiaselts on jätkuvalt võimeline pakkuma turuhinnast madalamat hinda nii heakorra kui majade hoolduse eest. "Minu isiklik seisukoht on, et Linnamajanduse AS on linnakodanikule sobivaim just siis, kui ettevõte on linna omanduses, aga järgmised sammud selguvad võimalikult laiapõhjaliste arutelude käigus," nentis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kas
12 aastat tagasi

kas linnavalitsus ja volikogu mõtlevad ka et tegelikult pole ju sellise hinna eest midagi osta. Käibeks ei saa ju lugeda vahendatavaid teenuseid, mille hinnad iga kuuga tõusevad.

majaelanik
12 aastat tagasi

Miks on artikli juures pilt majast, millel ei ole LM AS-ga mingit seost?

to mnjah
12 aastat tagasi

Kõik nad on omavahel seotud. Käsi peseb kätt ja keegi ei julge kedagi lahti lasta.

omanik
12 aastat tagasi

Tegelikke arveid ja kulusid ei näidata kellelegi ega muidu nii palju ametnikke suure palga otsas õnnelikult ei istu. Selle maksavad kõik korteriomanikud kinni.
Pooled tuleks sealt koondada. Enne valimisi lubas ju Linnavalitsus seal suuri muudatusi aga nüüd on ju valimised kaugel.

tjah
12 aastat tagasi

sina mnjahike nüüd ka mõni ütleja:)

mnjah:)
12 aastat tagasi

tuletaks meelde natuke ajalugu (erikontroll, poliitpealik valimiste ajaks juhatuse liikmeks, avalikud väljaütlemised jne.) mul oleks linnapea ja volikogu esimehena silmad häbi täis ning julgeks ainult pimedas oma olematut hallolluse massi eksponeerida:)

ega jah
12 aastat tagasi

kohalikud on kõik lollid, las kreeklased tulevad ja majandavad. kui üle 250 valla loodi siis mõttega, et kohapeal osatakse ja teatakse paremini. viga on hoopis selles, et läbipaistvust LVA pole ja avalik aruandlus rahvale puudub ning korteriühistud ei tee omavahel lepingute sõlmimisel ja hinnakontrollil koostööd.

Salomon
12 aastat tagasi

turuhind ei pruugi olla adekvaatne, va tarkpead 🙂

hmm
12 aastat tagasi

Turuhind ei näita suurt midagi – pankrott on samm siis, kui pakud teenust alla OMAHINNA.

Keskerakond
12 aastat tagasi

MR. KARILAID juhuslikult kui pakkuda turul teenust alla turuhinna siis ei pea väga tark olema, et mõista mis on järgmine samm- PANKROTT. JÕUDU !!!