Kutsekooli vilistlase härjasabasupp võistleb Londonis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti eelmise aasta parim noorkokk Krestina Õun lõpetas Haapsalu kutsehariduskeskuse õppeköögis treeningud, et minna Eestit esindama noorte kokkade ülemaailmsetele võistlustele Londonis.

Maailma suurim rahvusvaheline noorte meistrite kutsevõistlus WorldSkills algab 5. oktoobril ja kestab kaks päeva. Korraldajad ootavad üritusele 150 000 külastajat, võistlejaid on kogu maailmast registreeritud rohkem kui 50st regioonist.

WorldSkillsil võisteldakse 46 oskusalal, alustades elektroonikast ja torutöödest ning lõpetades veebidisainiga.

Kuigi suurt osa võistlustoite võistleja ette ei tea, on kindel see, et valmis tuleb teha roog metsloomalihast ning keeta härjasabasupp.

Kutsehariduskeskuse õppeköögis harjutas kooli eelmise aasta vilistlane kahel päeval nelja toidu valmistamist – starter, eelroog, pearoog, järelroog.

"Need põhiroad, mis tulevad, on juba teada, aga kõike me ei tea," ütles Õuna juhendaja, HKHK kutseõpetaja Kersti Raak. "Näiteks antakse esimesel päeval ette magustoiduretsept ja teisel päeval on magustoiduvalmistamisel pimekorv."

Õun on võistlusteks harjutanud kümme päeva. Lisanduvad harjutamisööd Tallinna restoranis Tšaikovski, kus Õun töötab ning kus tema juhendajaks on Vladislav Djatshuk. Harjutamisööd seepärast, et päeval restoranis harjutada ei saa.

Õun valiti WorldSkillsile välja noorkokkade võistluse ajal, mis toimus Tallinnas 2010. aastal toimunud toidumessi FoodFest raames  noorkokkade võistlusel, mille ta võitis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments