Torm võib häirida laevaliiklust saartega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Öösel Väinamerele jõudev torm võib kolmapäeval ohustada laevaliiklust Heltermaa-Rohuküla liinil, Triigi-Sõru liinil jäävad reisid ära, teatas Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

EMHI ilmaennustuse kohaselt puhub kolmapäeva varahommikust alates saartel tuul kuni 27 m/s. Samuti on oodata veetaseme olulist tõusu, mis Rohuküla mereseirejaama andmetel ulatub rohkem kui 70 cm üle nulltaseme.

Erakorralised tormiolud seavad ohtu laevaliikluse jätkumise Hiiumaa liinidel, kuna tuul ja kõrge veetase ei võimalda enam sõidukeid laevale laadida.

Tõenäoliselt ei sõida kolmapäeval Rohuküla-Heltermaa liinil parvlaev Ofelia, mistõttu tuleb reisijatel juba ette arvestada asjaoluga, et ära võivad jääda kolmapäevased väljumised Rohukülast kell 6:30 ja 20:30 ning Heltermaalt kell 8:30 ja 22:30.

Samuti võib ära jääda teisipäevaõhtune viimane väljumine Heltermaalt kell 22:30. Parvlaeva Hiiumaa võimekus erakorralistes oludes toime tulla selgub kolmapäeval.

Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivset liiklusinfot kodulehel http://www.tuulelaevad.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
zak
12 aastat tagasi

don’t like kuidas saab panna?