Vaatemänguline kureränne kogub osalejaid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula

Sookurgede ja hallhanede koondumine Eesti märgaladele söömispeatuseks teel Hispaaniasse ja Lõuna-Prantsusmaale pakub loodushuvilisele juba hingematvaid vaatepilte, linde tuleb Soomest iga päevaga juurde.

Veelindude arvukuse kõrgaeg peaks Eestis olema 20.—21. septembri paiku. Läänemaa Linnuklubi juhataja Tarvo Valkeri sõnul on "headel kureaastatel" ühe õhtu jooksul Silma ja Matsalu looduskaitsealal loendatud 30 000 sookurge.

Küsimusele, kas tänavu on hea kureaasta, vastas Valker, et see selgub järgmisel nädalal: siis loendatakse veelinde nii Läänemaal kui ka Lahemaal ning Hiiu- ja Saaremaal.

Valker lisas, et juba peatub Eestis ka Arktikast saabuvaid linnuliike: suur-laukhanesid, rabahanesid ja valgepõsk-laglesid, kes rändavad edasi Lääne- ja Lõuna-Euroopasse, peamiselt Hollandisse. Nende saabumine näitab, et Loode-Venemaal on ilmad juba külmad.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments