Töötuid on tippajaga võrreldes poole vähem

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kui töötuse tippajal mullu veebruaris–märtsis oli Läänemaal 12,4% tööealistest ilma tööta, siis nüüd on töötus vähenenud poole võrra.

„Eeldame, et pooled töötuist on tööle saanud,” ütles Töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullison (pildil). Septembri alguses oli töötuid 6,3% ehk 868 inimest.

Rohkem kui pooled töötuist (66%) on pikaajalised: täiskasvanud, kes on tööta olnud üle aasta, noored üle kuue kuu.

Kullisoni hinnangul ei olegi enamik pikaajalisi töötuid tööst enam huvitatud. Teine pool töötuist tahaks tööd leida, aga kas pole tööd või puudub sõiduvõimalus, et näiteks kodust kaugemal tööl käia.

Kullisoni sõnul on Töötukassa võtnud koos omavalitsustega eesmärgiks tegelda pikaajaliste töötutega, abistada neid töö leidmisel ja anda neile võimalus tööl käimisega harjuda.

Läänemaal käivitub esimene selline koostööprojekt Risti vallaga. Seal loodetakse moodustada kümnest töötust grupp, keda abistavad karjäärinõustaja, Läänemaa arenduskeskus ja tööinspektsioon. Teooria kõrval on ka praktiline tööharjutus Rõude külaseltsi juures, kus on töötuile loodud võimalused kord nädalas õppida kangakudumist või puutööd.

Leping Töötukassa ja Risti valla vahel sõlmiti läinud nädalal. Suurema osa kulust kannab Töötukassa, väiksema osa Risti vald.

Omavalitsus    Töötuid    sh pikaajalisi
Haapsalu          393    258
Hanila                56      36
Kullamaa           28      17
Lihula                90      67
Martna               29     22
Noarootsi           12      7
Nõva                 12      6
Oru                   25     10
Ridala              115    87
Risti                  22     15
Taebla              61     39
Vormsi             25     10
Kokku           868     574

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments