Läänemaal sel aastal 76 borrelioosijuhtu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Augustis registreeriti Eestis 456 puukborrelioosi haigusjuhtu, mis on läbi aegade suurim ühes kuus registreeritud borrelioosijuhtude arv Eestis. Kuna enamik haigusjuhtudest on saanud laboratoorse kinnituse ja vaid väike osa kinnitatakse arstide poolt kliinilise pildi alusel, tuleb numbrisse ja haigestumise tõenäosusesse suhtuda väga tõsiselt.

Kõikidest käesoleval aastal kinnitatud puukborrelioosi juhtudest (1092) enam on haigestumisi registreeritud Saaremaal (186), Tallinnas (183), Hiiumaal (102), Harjumaal (88), Tartumaal (84), Läänemaal (76) ja Viljandimaal (75).

Eelnevate aastate kogemustele toetudes on suurimaks puukborrelioosi haigusjuhtude avastamise kuuks reeglina september, kus lisandunud haigusjuhtude arv on ületanud sageli 300 piiri ja olnud seni kõrgeim 2009. aasta septembris 393 haigestunuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
www.borrelioos.com
12 aastat tagasi

– borrelioosihaigete ühisblogi, kogemuste vahetamise koht