Haapsalu Veevärk tõstab vee hinda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu Veekeskus on üks asutus, mida veehinna tõus puudutab. ARVO TARMULA

Konkurentsiamet menetles Haapsalu Veevärgi hinnataotlust neli kuud ja kooskõlastas nüüd 1. oktoobrist kehtima hakkavad hinnad.

Suuremale osale Haapsalu Veevärgi tarbijaist tähendab see 20protsendilist hinnatõusu. Haapsalu, Ridala, Oru ja Vormsi veetarbijad hakkavad maksma vee ja kanalisatsiooni kuupmeetri eest 2.28 eurot. See on 37 sendi võrra praegusest rohkem.

Linn ja Ridala vald moodustab Veevärgi klientidest 90%. Kõige räigemalt tabab hinnatõus Risti ja Piirsalu rahvast. Ristil kallineb vesi ja kanalisatsioon eraisikuile 82 ning asutustele üle 60%.

Piirsalus hakkavad elanikud maksma praegusest kaks korda kõrgemat hinda, asutuste hinnahüpe on 73%. Kuigi protsent on suur, hakkab Risti ja Piirsalu rahvas vee ja kanalisatsiooni eest maksma ikkagi vähem kui
Haapsalu inimesed.

Haapsalu Veevärk ootas hinnatõusu pikisilmi, sest vee hind kehtib 2007. aastast ja on ettevõttele juba kaks aastat kahjumit. Lõuna–Läänemaad veega varustav Matsalu Veevärk tänavu hinnatõusu ei kavanda. Seal on vee hind juba praegu kõrgem kui Haapsalu Veevärgi uus hind.

Loe täismahus artiklit 3. septembri Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juku
12 aastat tagasi

quality is LOW!!!

Anonüümne
12 aastat tagasi

Kui tõstetakse hinda, siis vee kvaliteet peaks ka tõusma. Praegu küll kraanist tuleb ei tea mis asi. Vesi võib normis olla, aga värv küll korras ei ole. Vee värk parandage kvaliteeti.

Ramps
12 aastat tagasi

Vahetan Haapsalu kodus veefiltreid nagu leiba – õnneks juba tunnen end Soome ehitajana omas kodus ilma vastava välispaketita. Seega varsti olen võlgu ja mind ei koti….

Kuri
12 aastat tagasi

Konkurentsiametile võiksin viia vaatamiseks oma paar nädalat kasutusel olnud veefiltri. Ei tea mis siis nad vee hinna kergitamisest arvaksid?

Mures
12 aastat tagasi

“Haapsalu Veevärk ootas hinnatõusu pikisilmi, sest vee hind kehtib 2007. aastast ja on ettevõttele juba kaks aastat kahjumit.”
Planeeritud saamata jäänud kasum ei ole KAHJUM kallid aadlikesed.

kodanikule
12 aastat tagasi

Oled vist nii noor, et ei tea – vee eest on tarbijad alati maksnud, iseasi kui palju. Võta teada,puhas vesi on loodusrikkus ja seda tuleb arukalt tarbida, mitte laristada.Kui poest ostes olete nõus pudelivee eest maksma üle 200 EUR-i m3, siis selle kõrval on Haapsalu kraanivee hind ikka väike

ikaldus
12 aastat tagasi

Miks ta tõusis- miks ta tõusis . sellepärast tõusis et meie riike ei toimi rahva huvides selle pärast tõusis. Enda rahva huvides ei tegutse ta selleks et lugupeetud tavakodanike teatavale kriitilisele massile piisab maailmast arusaamiseks teleseriaalide vaatamisest. Uudistest näed saa tulemusena seda kuidas oravsarviku partei teid alalõpmata ninapidi veab. Kepikõnnist on saanud rahvasport. Ja nii ongi ühiskond õppinud raamatute asemel raha lugema. Tegelikkuse on olukord nii vahendajad tõstsid hinda. Maailma maffia tõstis dollari kurssi. Lisaks sellele lasti katteta raha turule ja ettevõtted peavad sellele ju reageerima. Hinnad tõusevad selle katteta raha mahus. Kuna ostab see kellel raha on rahapressist äsa… Loe rohkem »

maafalda
12 aastat tagasi

Poolik artikkel! Millised need põhjused siis on, mis seda vee hinda kergitas (peale aastaarvu2007)?

Tarmo
12 aastat tagasi
Reply to  maafalda

Tõepoolest, see artikkel on poolik. Artikli täisversiooni saab lugeda tänasest Lääne Elu paberlehest.

kodanik
12 aastat tagasi

No milleks vaja ? Tegelikult ka ! Kunagi ei pidanud vee eest maksma, nüüd nõmedad seadused!!!