Koolirahu kuulutatakse välja Jõgeval

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna, 1. septembril kell 10.00 kuulutatakse Jõgeval välja 2011/2012. õppeaasta koolirahu.

Tseremoonia on iga-aastaseks meeldetuletuseks, et turvalise koolikeskkonna loomisega tuleb tegeleda pidevalt, iga päev. Koolirahu tunnuslauseks on „Koos on hea“ – see paneb nii õpilasi, õpetajaid kui ka lapsevanemaid mõtlema sellele, et kõigil oleks koolis parem olla ning ka ühiselt nimetatud suunas tegutsema.

Jõgeva koolirahu idee keskseteks alusteks on neli sõna: usaldus, mõistmine, sallivus, viisakus. Need märksõnad valisid linna kodulehe andmetel mõttetalgute korras tänavust koolirahu aastat iseloomustama Jõgeva õpilased ning haridustöötajad. Koolirahu väljakuulutajana tegutsevad Jõgeva haridusasutused õppeaasta vältel eelkõige neid nelja sõna ja ideed väärtustades.

Koolirahu kontseptsioon pärineb Soomest, kus seda asuti tutvustama 1990. aastal. Eestisse jõudis koolirahu mudel 1999. aastal Eesti Noorsootöö Keskuse eestvedamisel.

Koolirahu eestvedajaks on MTÜ Lastekaitse Liit ja see viiakse ellu koostöös Eesti Õpilasesinduste Liidu, Jõgeva linna ja haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments