Haapsalu liitus koolirahu lepinguga

Lääne Elu

info@le.ee

Lepingule kirjutasid õpilaste esindajana alla Rasmus Kuslap, õpetajaid esindas Siim Birk, koolijuhte Malle Õiglas. Oma allkirja lisas lepingule ka linnapea Urmas Sukles. Foto: kuvatõmmis videost
Lepingule kirjutasid õpilaste esindajana alla Rasmus Kuslap, õpetajaid esindas Siim Birk, koolijuhte Malle Õiglas. Oma allkirja lisas lepingule ka linnapea Urmas Sukles. Foto: kuvatõmmis videost

Traditsiooniline koolirahu kuulutati täna keskpäeval välja Keilas, kuid koolirahu leping allkirjastati ka Haapsalus.

“Soovin järjepidevust, kannatlikkust, õpihimu,” ütles linnapea Urmas Sukles.

“Haapsalu linnas valitseb koolirahu. Oleme sallivad, hoiame kokku ja aitame üksteist,” luges Haapsalu linna algkooli direktor Malle Õiglas lepingust.

Lepingule kirjutasid õpilaste esindajana alla Rasmus Kuslap, õpetajaid esindas Siim Birk, koolijuhte Malle Õiglas. Oma allkirja lisas lepingule ka Sukles.

Koolirahu 2021. Foto: kuvatõmmis videost

“Meie koolis valitseb koolirahu,” kinnitatakse lepingus.

“Soovides, et 2021/2022 õppeaasta jooksul on meie koolis töine ja sõbralik õhkkond ning kogu koolipere koostöö tugineb üksteise mõistmisele ja usaldusele.

Oleme kokku leppinud järgnevas:

  • märkame, kuulame ja tunnustame üksteist;
  • oleme sallivad, hoiame kokku ja aitame üksteist;
  • teeme koostööd ja osaleme aktiivselt koolielus, armastame õppimist ja õpetamist;
  • hoidume vaimsest ja füüsilisest vägivallast ja meelemürkidest ‒ kool peab olema turvaline ja mõnus paik!

Oleme üksteisele heaks eeskujuks – muutused algavad meist endist!” on kirjas allkirjastatud lepingus.

Üle-eestilise koolirahu väljakuulutramise pidulik tseremoonia, toimub igal aastal uues linnas ja nii juba 23. aastat.

Koolirahu liikumise eesmärk on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele. Tegemist pole ühepäevase sündmusega, vaid koolirahu on mõttemaailm ja haridustee osa, mistõttu toimub aasta ringi erinevaid sündmusi nii koolirahu linnas kui ka mujal Eestis.

Iga õpilane vajab turvalist koolikeskkonda ning lihtsat ja segamatut koolirõõmu. Et ühtegi päeva ei eksiks kiusu ja vägivalda ning kooliseinte vahel valitseksid sallimine, üksteisest hoolimine, austus ja toetav meeleolu, sõlmivad koolipered igal õppeaastal koolirahu lepingu.

Koolirahuga saavad koolijuhtide algatusel liituda kõik koolid, sõlmides koos terve kooliperega koolirahu lepingu ja registreerides selle kas koolirahu veebilehel või printides lepingu välja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Keidi
2 aastat tagasi

Koroona teeb sellist koolirahu et on kohe rahu.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Keidi

koroona ei tee midagi, need poliitikud seal pealinnas teevad.

küsimusi on palju
2 aastat tagasi

Kas ”lepingut” rikkunud laps visatakse koolist välja? Kas lepingut rikkunud õpetaja või direktor vallandatakse? või läheb kõik edasi ikka vanaviisi? ja kui kõik läheb edasi vanaviisi, siis pole sel ”lepingul” ju mingit mõtet?

Agu
2 aastat tagasi

Esmaseks tuleb seada kiusamisvaba kool näiteks. Kiusajad võetakse vastutusele sarnaselt nõuka ajaga. Selleks tuleb luua karmim alaealiste komisjon, mitte nagu nüüd, olgem sallivad. Pätipoiss ainult irvitab su sallivuse peale. Kiusamine ja mõnitamine on väga suur probleem, aga meil sellest millegipärast ei taheta kõva häälega kuulutada. Põhjanaabrite juures on selle nähtuse nagu kiusamine vastu päris tõhusalt meetmeid rakendatud. Võiks homonduse asemel midagi muud kasulikku arenenud läänemaailmast endale kopeerida.

Lollidemaa
2 aastat tagasi

Järjekordne mõttetu ja tühi pseudo/maailma näitemäng – KOOLIRAHU leping….DD

muidumees
2 aastat tagasi
Reply to  Lollidemaa

Sinu kasutajanini on vist päris täppi läinud,sest sinu postitus on tõesti mõttetu.

oled pärit sealt maalt
2 aastat tagasi
Reply to  Lollidemaa

Millel siis üleüldse mõtet on? Olelemisel?