Tants maavanemakandidaadi ümber pahandab omavalitsusjuhte

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa omavalitsusliit otsustas eile pöörduda märgukirjaga vabariigi valitsuse poole, et väljendada rahulolematust Lääne maavanema kandidaadi ümber toimuva üle.

„Piinlik ja alandav diskussioon on käinud,” ütles märgukirja ettepaneku teinud Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid. „Lääne maavanemaks tahetakse tuua erakondade tagatubades kokku lepitud inimesi: kas läbikukkunud Hiiu maavanem, poliitilisest kohast ilma jäänud Tarmo Mänd või Reformierakonna kandidaat 2015. aasta parlamendivalimisteks.”

Karilaiu sõnul tuleks ennekõike mõelda inimesele, kes on võimeline maakonda juhtima ja kes tunneb maakonda. Nii nagu Neeme Suur.

„Koputame selle kirjaga valitsuse südametunnistusele, aga ega lootus kuigi suur ole,” ütles Karilaid.

„Praegu võiks olla juba 7–8 kandidaati, omavalitsusliit ja regionaalminister võiksid seda koos arutada,” leidis Karilaid.

Eile Kullamaal Läänemaa omavalitsusliidu eestseisuse koosolekul panid vallajuhid mitmel korral pahaks, et maakond on jäänud nii kauaks maavanemata ja et valitsus küll räägib kaasamisest ja avaliku halduse headest tavadest, aga tegudes seda ei tunnista.

Läänemaa omavalitsusliit on kutsunud omavalitsuste päevale 28. septembril esinema regionaalminister Siim–Valmar Kiisleri lootuses, et minister tutvustab uut maavanemat.

„Kas minister tuleb koos maavanemaga, ei tea,” ütles omavalitsusliidu juht, Taebla vallavanem Ülle Erman.

Ermani sõnul kutsus omavalitsusliit Kiisleri, et kuulata, mida minister arvab elust maal. Et Läänemaal pole märtsist saadik maavanemat, sooviksid omavalitsusjuhid ministriga ka sel teemal mõtteid vahetada.

Kui kaugel on valitsus Lääne maavanema kandidaadi otsinguga, Ermanil infot ei olnud.

Ermani sõnul on minister lubanud tulla ja et see võimalikuks osutuks, on muudetud isegi kokkusaamise päeva.

Pärast Suure valimist riigikokku täidab Lääne maavanema kohustusi Merle Mäesalu.

Karilaiu sõnul on Mäesalu oma tööga hästi hakkama saanud ja pälviks ka omavalitsusjuhtide toetuse maavanemana.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments