Pannkoogipäeva võitsid tatrapannkoogid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval pidas Taebla valla Võntküla külaselts oma külaplatsil pannkoogipäeva.
Kolmandat aastat augusti viimasel nädalavahetusel peetud pannkoogipäeval oli pannkoogivõistlus, lennutati saabast ja mängiti kurni. Kaitseliit esitles kohapeal oma tehnikat ja relvi. Lastele olid meelelahutuseks näomaalingud, batuudid ja joonistusvõistlus.

Pannkoogivõistlusest võttis osa 7 võistkonda. Viieliikmeline žürii tõstis parimatena esile võistkonna „Kirimäe 1, 2, 3”, kelle valmistatud tatrajahupannkoogid ei olnud mitte ainult maitsvad, vaid ka huvitavalt serveeritud.

„Tegelikult oli väga ühtlane tugev tase. Preemia sai iga võistkond,” kiitis küpsetajaid Rutt Lillepea, Võntküla külaseltsi juhatuse liige ning üks ürituse korraldajaid.

Selleks et võistlus oleks veelgi huvitavam, tuli igal võistkonnal peale pannkookide valmistamise end ja oma kooke ka žüriile ja publikule ise esitleda.

Saapaviske tulemust meetrites ei mõõdetud, võitis see, kes oma saapa teistest kaugemale virutas. „Saabas lendas nii vasakule kui ka paremale. Parimatel muidugi ikka otse ette,” ütles korraldaja ja lisas, et ühel võistlejal õnnestus oma saabas nii hoogsa kaarega külje peale vastu valmiva seltsimaja seina heita, et ehitusjärgus seina sisse jäi auk. Võistkondliku kurnimängu võitis Võntküla Matsi talu kaheliikmeline võistkond.

Pidupäeva puhul oli sõidus ka nostalgiabuss. Bussijuht Urmas Tingas tegi soovijaile 10minutilisi reise läbi naaberkülade. Inimeste huvi uunikum TA–6 vastu oli suur — kokku tehti kuus sõitu täisbussiga.

Laste joonistusvõistlusel valmis 18 pannkoogipäeva teemalist tööd, mis hakkavad tulevikus kaunistama Võntküla seltsimaja seinu.

Pannkoogipäeva korraldajate ja üritusel osalejate arvates õnnestus kõik. Ilm oli ilus, rahvast piisas ning pannkooke jätkus kõigile. „Meie oma küla võistkonnaga küpsetasime näiteks kookideks ära 15 liitrit tainast,” ütles Lillepea.

Aleksandra Koel

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments