Haapsalus sõitis Moskvitš majja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeva pärastlõunal rammis juhtimise ajal kõrvaliste asjadega tegelnud Läänemaa mees oma Moskvitšiga vana puumaja seina Haapsalus Lahe tänaval.

Purustusi saanud maja omaniku Ülo Telgmaa sõnul põhjendasid Moskvitši–juht ning kaassõitja õnnetust sellega, et nad üritasid auto päikesesirmi lahti saada.

Politsei ei tuvastanud juhil alkoholijoovet. Moskvitši kiiruse kohta ei ole politseil andmeid. Telgmaa sõnul ei olnud õnnetuskohal näha mingeid pidurdusjälgi ning ta ei usu, et õnnetuse põhjustajaks oleks võinud olla sõiduki liigne kiirus.

„Kaks umbes 30ndates normaalset meest, mingit konflikti ei tekkinud, kained, ise said aru, mis nad teinud on, ise kutsusid politsei, kindlustusega on kõik korras ning õnnetuse tagajärjed korvatakse,” ei olnud Telgmaa õnnetuse põhjustanud meeste peale pahane.

Muret valmistab majaomanikule hoopis see, et kuna tegemist on vana puuhoonega, siis uisapäisa parandamisest ei saa juttugi olla. Parandused tuleb läbi arutada Haapsalu linnaarengu ja muinsuskaitse peaspetsialisti Tõnis Paduga ning tellida tuleb uus spetsiaalne aken. „Jumal teab, kui kaua see aega võtab, aga ma tahan ju oma kodus sees elada,” kurtis Telgmaa.

Praegu on maja magamistoas avanev pilt mehe enda sõnul veel koledam, kui väljast paistab. „Kõik on klaasi, mulda, seinatäidist ja puupilpaid täis, ja külma vihma sajab ju,” kirjeldas Telgmaa.

Sellelaadne õnnetus ei ole Telgmaal mitte esimene. „Ükskord varem sõideti mul aed ja elupuud maha,” ütles mees.

Madiken Kütt
info@le.ee
 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments