Võntküla kiiruskaamera pannakse lähiajal tööle

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võntküla kiiruskaamera sisu seadis töömees töökorda teisipäeval, millal kaamera tööle pannakse, seda otsustab transpordiamet. Foto: Urmas Lauri

Võntkülas pandi mullu 26. septembril tee äärde püsti kiiruskaamera, kuid siiani pole see veel tööle hakanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
2 kuud tagasi

Külamees, sõites püsikaga 95 km/h jõuab näiteks haapsalu-tallinna vahel sul rohkem kakerdajaid ette jääda, kui neid kes sinust mööda kimavad..

Külamees
2 kuud tagasi
Reply to  Jenkem

Ma ei arvagi, et 95 peaks saama meil kiiruseks, aga kui piirkiiruseks on kehtestatud 90, siis sellega sõites, ei peaks sinu taha tekkima kolonn, millest siis aeg ajalt keegi kangelaslikult välja paiskub ja kõigist korraga mööda sõita üritab, saaavutades kiiruse nii 125km/h, kellele siis möödasõiduabi tuleb osutada jne.
Vahest on õnnestunud kogeda ka mõistlikku kolonnis sõitmise kultuuri tekkimist meie teedel. Et see saaks reegliks, tuleb sõita justnimelt sellel 85-90 km/h, “tagant tõukamise” ja mööda sõitmisega hakata tegelema alles siis, kui eessõitja liigub 80-85 km/h.

Külamees
2 kuud tagasi

Sõitsin täna Haapsalu mnt -l. 95 püsikiirusehodjal lendas ikka sabasse tüüpe, kes siis kangelaslikult seal püsisid ja oma klaasipesuripaaki iga mõne sekundi järel tühjendasid. Mis toimub? Kas sünnitusbuum on tulemas? Läänemaal nii vähe inimesi alles, et järelejäänud peavad tühikud ära katma, kiiresti ühest Läänemaa otsast teise kihutades?
Kas oskate veel võimalikke põhjusi pakkuda?

linnanaine
2 kuud tagasi
Reply to  Külamees

On mõnel ikka probleemid!

Vahi kus
2 kuud tagasi
Reply to  Külamees

Miks 95 oli, kui 90 on liiklusreeglitega ette antud? Juhiload on ostetud või milles asi? Tahtlik rikkumine?

Külamees
2 kuud tagasi
Reply to  Vahi kus

No nii – juhiload on ausad, mitu korda eksameid tehtud ja mitte sellepärast, et ära taheti võtta vaid tähti oli juurde vaja. Elukogemus näitab, et 90-nega kulgedes (spidomeeter on autol häälestatud nii, et see näitab sellel kiirusel umbes 3-4 km rohkem tegelikust kiirusest) on tegelik kiirus on kusagil 86-87 km/h, see ei rahulda kaasliiklejaid, jääd pidevalt jalgu. Siis proovisin pannagi 93, et ehk siis ei jää. Polnud piisav, seega proovin nüüd 95-ga. Selle juures veel tegelik kiirus peaks mõõtmisvea jagu vaid ületama lubatud 90. Paistab, et kokkuleppeline kiirus meie teedel väljaspool kiiruskaamerate mõõtevälja on 100 km/h, paljudele ei ole ka… Loe rohkem »

Ehh jopp
2 kuud tagasi
Reply to  Külamees

See on muidugi äge, kui inimesed hakkavad ise arvama mismoodi kiirusenäitaja vale kiirust näitab :))). Spetsialiste terve maa täis.

Külamees
2 kuud tagasi
Reply to  Ehh jopp

Avalikud kiirusmõõdikud on olemas Taeblas, Uuemõisas, Linnamäel jne, sõida selle mõõtmisalas nii, et auto spidomeeter näitab täpselt õiget kiirust, saad näiduks 2-4km väiksema tulemuse. Pole muidugi kõigil autodel garanteeritud(rataste mõõdu, tehase seadete vmm põjusel), aga kolme neljaga millega olen proovinud on see nii. Samuti on see fakt teada paljudel tehnikakirjanduse jälgijail ja muidu autohuvilistel.

Ehh jopp
2 kuud tagasi
Reply to  Külamees

No sul hea rääkida, aga mul opelil on spidokas natukene katki, seier kukkus ära seal kuidagi ja ma täpselt ei oska hinnata kiirust. Kiirusemõõdikutest olen möödunud korduvalt ja näitavad alati punast hüüumärki. Ise veel mõtlesin, mida see tähendab, et kuidas nad teavad, et mul spidomeeter katki on ja teavad hoiatada, et tee korda või midagi. Nad võiks ju minu kiirust näidata, aga ei. Meid jälgitakse ikka räigelt. Läbi telefoni kaamera vist näevad, et mul spidokas katki.

Jenkem
2 kuud tagasi

Tuleb rohkem ja tihedamini kiiruseid ületada ehk siis ei tule automaksu ja muid totrusi, saavad rahulikult omi elsmuid ehitada..

Jenkem
2 kuud tagasi

Oluline ei ole inimelu vaid piisavalt riigikassat täita…

A.R
2 kuud tagasi

Palatist jälle jooksus!? Kus küll arstide silmad on!

Uuring
2 kuud tagasi
Reply to  A.R

Ta ei ole haiglast põgenenud, vaid ta elab meie kõrval koos 300 000 enda sarnasega.

Ohoh
2 kuud tagasi
Reply to  Uuring

Andres või? Kus teie juures ta nüüd elab siis?

Uuring
2 kuud tagasi
Reply to  Ohoh

Kui lugeda ei oska, no siis kaastunne!

Ohoh
2 kuud tagasi
Reply to  Uuring

Lugeda mõistan, aga tekstist aru ei saanud, selline mõistukõne jääb arusaamatuks. Kirjuta mis on jutt, et oleks arusaadav! Milleks veiderdada ja siis teisi noomida? Mis lollus

politruk
2 kuud tagasi

Rohkem peaks olema kiiruskaameraid jt valveseadmeid igal pool. Nii saab inimesi kontrolli all hoida ja karistada trahvi määramisega. See on riigile igati kasulik ja säilitab stabiilse Kallase diktatuuri kuni venelaste tulekuni.

Ei valinud kommuniste!!
2 kuud tagasi

Meil on uut valitsust vaja!
Mitte kiiruskaameraid. Algajad matemaatikud püüavad riigi eelarve trahvidele ehitada!

Pss
2 kuud tagasi

Milleks seda vaja on? Riigikassa tühi vist, koorib igalt poolt, äkki sõitis ilusa ilmaga viis kilomeetrit tunnis kiiremini. Nätaki, kriminaal.

...et ei kihutataks
2 kuud tagasi
Reply to  Pss

Milleks? Selleks, et külaselt palus seda paigaldada.

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Pss

Ära nüüd liiga palju ka unista. Ehk lugupeetav paneb siia viite seadusaktile, mis sätestab 5 km/h kiiruseületamise kuriteona.

Elanik
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

Kas AVS viitab seadusaktile, mis sätestab, et veidi võib ikka kiirust ületada? Milleks piirangud, kui igalt poolt võiks ju veidi ikka rikkuda?
Mõne jaoks pole kuritegu 5km/h kiirust ületada, mõne jaoks peale paari õlut sõitma minna jne. Piirangud ju selleks ongi.

AVS
2 kuud tagasi
Reply to  Elanik

Minu kommentaar oli suunatud kasutajale “Pss”, kes siin seletas, kuidas ta viis-üle eest kohe kriminaal on. Ei ole, see ei lähe isegi karistusregistrisse mitte.

Pss
2 kuud tagasi
Reply to  AVS

Hea küll, korralik maantee nagu seda ääsmäe haapsalu on võimaldab ka heade ilmaolude ja vähese liiklusega ajal sõita ka 90 alas näiteks 100 km h. Selmet välja mõelda uusi makse ja maksimaalselt iga põõsa taga luurata, et trahve saaks kirjutada, alustage maanteede turvaliseks ja kaasaegseks väljaehitamiseks. Autosid lisandub koguaeg juurde. Riigi investeering oleks see ja maksutõusuga nagunii teid ei ehita. Võtke läänest peale maksude ka midagi kasulikku eeskujuks!

Nimi (kohustuslik)
2 kuud tagasi
Reply to  Pss

Sa ei ole välismaal sõitnud, hoia mulk kinni!

Pss
2 kuud tagasi

Ohoh ohoh. Teie kohe teate, kus kes ja mis. Nuhk olete või? Küüditajate järeltulija vist. Tema teab. Kes te selline olete, et siin mulku käsite kinni hoida. Isehakanud jututoa moderaator ? Veel üks palatist jooksus vist hoopis.

Mumuu
2 kuud tagasi
Reply to  Pss

No 5 km/h kiiremini sõites 90-ne alas kiiruskaamera küll tööle ei hakka, politsei kodulehel on kirjas, et “90 km/h alas on kaamerad seadistatud fikseerima kiiruspiirangu rikkumisi alates 97 km/h.”
Mis puutub siia kriminaal? Tegemist on väärteomenetlusega ja see ei lähe ka karistusregistrisse kirja.
Aga üldiselt ei peakski kiirust ületama 🙂

Ehh jopp
2 kuud tagasi
Reply to  Mumuu

Ärge olge nii sinisilmne! Kõik miilitsad ei ole ilusad ja head. Alles siin reiditasid, trahvi ei tehtud, aga noomimata ikka ei saanud jätta, et teil oli 53 km h viiekümne alas.

Niminimi
2 kuud tagasi

Äkki ootaks veel pool aastat? Arusaamatu kuidas need kolakad üldse Eestis nii suured on. Soomes on peenikese posti otsas kingakarbi suurune kaamera ja sellist nalja vàga harva kui kaamera seest vàljas on. Tallinna-Haapsalu maanteel enamuse ajast tühjad.

No vot
2 kuud tagasi
Reply to  Niminimi

Soomes on 1100 sellist nn. kaameraposti, vaid 10% neist on töös sest neid vahetatakse rotatsiooni käigus. Eestis on statsionaarsed, elektriga, mitte akutoide. Ületad kiirust ja pilt netis.

agajah
2 kuud tagasi
Reply to  Niminimi

Võib sõita Soomes ja vaadata kammerasse seal.