Haapsalu turg sai lõpuks rentniku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kevadel alanud konkurss turu kinnistule uue üürilise leidmiseks lõppes Vätse OÜ võiduga.

Linnavalitsuse linnavara peaspetsialisti Madis Raudsepa sõnul sõlmiti leping ning anti kinnistu üle 15. augustil.

Turgu soovis rendile võtta kolm pakkujat. OÜ Vätse pakkumus oli neist madalaim, kuid kõrgeima pakkumuse tegija ei vastanud muudele nõuetele ja teise pakkumuse tegija loobus.

OÜ Vätse omaniku Heiki Noodi sõnul tuli konkursi viimasel hetkel tema kasuks langemine äkki ning ta ei olnud turu saamisega enam arvestanud. „Seepärast on ka liiga vara rääkida, millised muudatused tulemas on,” ütles ta.

Esmalt plaanib mees Eesti turud läbi käia ja ettekujutuse Haapsalu turu tulevikust endale selgeks teha.
Noodi sõnul sujub koostöö nii Haapsalu linnavalitsuse kui ka kõigi praeguste ja tulevaste kaubitsejatega. Ka Raudsepa sõnul on üürnikuvahetus siiani edukalt kulgenud ning ees ootab põhjalikum arutelu tulevaste muudatuste üle.

Eelmise haldaja, turgu kuus aastat rentinud Anne Remmeli sõnul ei olnud tal turupidamisega mingeid probleeme. „Kuus aastat on pikk aeg ja see aeg sai lihtsalt ümber,” põhjendas Remmel otsust turu haldajaks enam mitte kandideerida.

Haapsalu linn kuulutas tänavu kevadel välja konkursi turu kinnistu väljaüürimiseks. Laekus kolm pakkumust. Kõrgeima hinna pakkunud firma ei kvalifitseerunud üürnikuks.

Konkursi võitis seega Hestal OÜ, kes loobus võimalusest viimasel hetkel, sest ettevõtte omanik Aldo Tamm valiti Nõva vallavanemaks ja mees kartis, et turu tarvis ei piisa tal valla kõrvalt aega.
Seejärel tegi linnavalitsus pakkumuse kolmandale kandideerijale Vätse OÜle.

Madiken Kütt
info@le.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments