Neli Läänemaa hobust pälvis ülikõrge tunnustuse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti Hobusekasvatajate Seltsi korraldatud üle–eestilistel jõudluskatsetel augustis pälvis tunnustuse neli Läänemaa hobust.

Et Eesti hobusekasvatuse kantsid on mitte Lääne–, vaid Viljandi–, Tartu– ja Pärnumaa, on neli võitjat Läänemaa kohta erakordne tulemus, rääkis Eesti Hobusekasvatajate Seltsi tegevdirektor Krista Sepp.

„Üks tiitel aastal oleks piisav, aga tuli rohkem,” ütles Sepp.

Nädala eest laupäeval Toris üle–eestilistel tori tõugu noorhobuste jõudluskatsetel pälvis kõrgeima auhinna Lihula vallas Topi talus Aldo ja Andres Vaani aretatud kaheaastane täkk Portugal (fotol).

1. auhinna pälvis Toris Topi talu täkk Potsdam.

Hanila valla Massu Mõisa Tallide OÜ mära Equity pälvis aasta parima noore Eesti raskeveo tõugu mära tiitli üle–eestilistel jõudluskatsetel Pärnumaal eesti raskeveohobuse päeval.

Equity aretajale Kristi–Carolina Reinmaale oli see osa võtta üldse teine näitus.

Martna vallas Aini ja Arvo Sarrapiku aretatud mära Viva kandideeris eesti tõugu noorhobuste konkursil Toris parima eesti tõugu noore mära tiitlile. Ühtlasi krooniti Viva näituse parimaks Kurgjal Jakobsoni talumuuseumis eesti maakarja ja eesti hobuse päeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments