Lauluraamatu laulmisest sai digilaulupidu

Lehte Ilves

lehte@le.ee

23. augustil Haapsalu toomkirikus alanud koraalimaratonist sai Pildiraadio vahendusel üle maailma netist vaadatav ja kuulatav digilaulupidu.

Kolm päeva kl 10–22 kestnud laulmine lõppes neljapäeva õhtul kavandatust tund aega varem, kuigi kella kuue paiku õhtul oli laulda veel 40 laulu.
„Lõpetasime kell 21 ja saime rahulikult lõpupalvust pidada,” ütles luteri kiriku laulu– ja palveraamatu läbilaulmise algataja praost Tiit Salumäe. „Pidasime ajast hiigla täpselt kinni,” lisas Salumäe, kes eile lõuna ajal valmistus juba lendama Moskva kaudu Sotši, et pidada pühapäeval Punasel Lagedal luteri kiriku esindajana jutlust eestlaste väljarändamise 150. aastapäeva puhul.

Registreerimisraamatu järgi osales laulmises üle 600 inimese, aga osasaajaid oli hulga rohem, sest laulu käis kuulamas ka hulga turismigruppe ja kõik lauljad ei pannud ennast kirja. Et laulmist kandis algusest lõpuni üle ka Kuressaare Pereraadio Pildiraadio, oli osalisi üle ilma.

„Digilaupidu!” kommenteeris Salumäe, kelleni jõudsid vastukajad Kanadast Vancouverist, Saksamaalt ja Rootsist.

Kõik, kes lubasid tulla Eesti teistest praostkondadest, olid kohal ja terve suve valmistunud kolme tunni pikkuse kontserdi andmiseks, sest igale praostkonnale olid laulud ette antud. Ansambleid, koore ja vokaalsoliste saadeti kitarri, oreli, elektriklaveri jt muusikariistadega. Mõni kogudus oli tulnud koguni pasunakooriga.

Kõige suurem koormus langes aga Lääne praostkonna muusikajuhile Lia Salumäele, kes pidi orelil mängima ja laulma, kui esinejaid polnud ja lauljaiks olid lihtsalt koraalimaratonist osalema tulnud läänlased.

Kiriku laulu– ja palveraamatu 20. aastapäeva puhul lauldi Haapsalus kolme päevaga läbi kõik 484 laulu.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments