Mõlemad jääteed on täna suletud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mullu avati Vormsi jäätee liiklusele 22. jaanuaril. Foto: Arvo Tarmula
Vormsi jäätee avati liiklusele 22. jaanuaril. Foto: Arvo Tarmula

Täna on lumetuisu tõttu suletud nii Haapsalu–Noarootsi kui ka Rohuküla–Vormsi jäätee.

“Patrull tuli just 10 minutit tagasi ja ütles, et lahtist lund on palju liikumas,” kirjeldas kella 10.45 ajal olukorda merel Rohukülas jäätee alguses valves olev Valeri Larionov. “Praegu on lõunakaare tuuled, lageda pealt on palju lund võtta – see teeb jääle vaalud peale,” selgitas ta.

Larionov ütles, et praeguses olukorras ei ole jäätee lahtilükkamisel mõtet – vallid hakkavad veelgi lund koguma ja liiklust takistama.

Rohuküla–Vormsi jäätee oli pinnatuisu tõttu suletud ka eile. Laupäeval käis aga üle jää saarel ligi poolsada autot. “Oli nagu suur linnaliiklus,” kommenteeris Larionov. “Rahvas oli ukse taga kogu aeg.”

Kui maanteeamet on ilmaolude tõttu jäätee sulgenud, on jääteele sõitmine keelatud.

“Kaklema me kellegagi ei hakka, aga võime politseipatrulli välja kutsuda,” selgitas Larionov.

Täna suleti liikluseks ka Haapsalu–Noarootsi jäätee. Tee hooldaja Raivo Õiglas ütles, et hommikul oli jäätee Haapsalu all sõidetav, tuiskama hakkas kilomeeter enne Österbyt. “Nüüd tuiskab 100%,” ütles Õiglas.

Pühapäeva hommikul oli Haapsalu–Noarootsi avatud kella 9ni, siis otsustas Õiglas tee pinnatuisu tõttu mõneks tunniks sulgeda ja avas uuesti keskpäeval.

Õiglase kinnitusel sõitis nädalavahetusel jääteel uskumatult palju autosid – alates keskpäevast läks Haapsalu poolt Noarootsi 170 sõidukit ja sama palju tuli tagasi. Laupäeval oli sõitjaid veelgi rohkem, 200 ümber. “Minuti-pooleteise järel oli auto,” kirjeldas Õiglas.

Õiglase sõnul ei sõida paljud Noarootsis üldse maale, vaid naudivad ainult jääd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
RH
11 aastat tagasi

TALVENAUDING!