Lääne–Eestis mullu elektriõnnetusi ei olnud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tehnilise järelevalve ameti andmetel ei registreeritud Lääne-Eestis mullu ühtegi elektriga seotud õnnetust.

Eestis kokku oli eelmisel aastal elektriõnnetusi kolmandiku võrra vähem kui 2011. aastal — kokku registreeriti 36 elekriga seotud õnnetust. Vigastada, peamiselt põletushaavu ja südametegevuse häireid, sai 36 inimest, hukkunuid ei olnud.

Enamik õnnetusi juhtus kodus või selle lähiümbruses, põhjuseks ohutusnõuete eiramine, hooletus ja korrast ära elektriseadmete kasutamine. Tööõnnetuste peamised põhjused olid elektriohutusnõuete eiramine, valede töövahendite kasutamine ja isikukaitsevahendite mittekasutamine.

Piirkondadest oli nagu tunamullugi enim õnnetusi Põhja-Eestis — Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal 18 õnnetust — ja Lõuna-Eestis, kus oli 13 õnnetust.

Kõige rohkem õnnetusi juhtus suvekuudel — augustis (7) ja juulis (4). Veerand elektriõnnetustest oli seotud kuni 9aastaste lastega ja veerand 30–49aastastega.

Lastega toimunud õnnetuste peapõhjuseks on laste vähene teadlikkus elektriga seotud ohtudest, samuti vanemate hooletusest tekkinud olukorrad, kus katkised või katmata pingestatud osadega elektriseadmed või –juhtmed on lapsele kättesaadavad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments