Lõuna-Läänemaa koolide sügisturniir oli eriline

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reedel, 23. septembril peeti Virtsu kooli jalgpalliväljakul Lõuna-Läänemaa koolide jalgpallipäev, ametliku nimega Virtsu noorte sügisturniir.

Turniir sündis viisteist aastat tagasi, 20. septembril 1996 Virtsus. Veel on see toimunud Lihulas, Vatlas, Kirblas, Kõmsil ja Tuudil. Turniiri on korraldatud igal kevadel, sügisel ja talvel, arvatavasti on see järjepidevaim noorteüritus Lõuna-Läänemaal. 

Ka juubeliturniiril oli osalejaid koguni kuus võistkonda ja näiteks väikesest Kõmsi lasteaed-algkoolist oli Virtsusse sportima tulnud koguni 17 tüdrukut-poissi. 

Juubeliturniiri tegi eriliseks veel see, et kohtunikuna tegutses Virtsu noormees Madis Riive, kes esimesel turniiril üheksa-aastase poisina ise kaasa mängis. Madis oli poisipõlves üks Eesti andekamaid noorjalgpallureid, kuuludes ka Tallinna FC Flora noortevõistkonda.

Loomulikult oli võistlustele kaasa elama tulnud palju pealtvaatajaid: lapsevanemad, koolijuhid, õpetajad, sõbrad, kooliõed ja -vennad. Olles olnud kõigi seniste turniiride korraldamise juures, võin julgelt öelda, et juubeliturniirist kujunes üks aegade pingelisemaid ja huvitavamaid võistlusi.

Seekordse turniiri võitsid Lihula gümnaasiumi poisid: Ken Sarapuu, Ramus Nikkel, Rocco Mõtt, Werner-Veiko Kleinod, Joosep Bork, Karl Mäger, Egert Rassel.

Teise koha saavutas FC Kirbla ja kolmanda Vatla algkool, järgnesid Tuudi algkool, Virtsu põhikool ja Kõmsi algkool.

Kunagi ei ole sellel üritusel selgitatud paremaid mängijaid, sest kõik, kes osalevad, ongi juba väga tublid. Küll aga olid kõikidele võistkondadele karikad, medalid, kringlid ja palju auhindu.

Toreda ürituse õnnestumisele aitasid kaasa: Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi, Hanila Spordiselts, Virtsu kool, Hanila vald, AS Lihula Maaparandus, AS L&L, Moskva Himki Jalgpallikool.

Aitäh kõigile!

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments