Karl Mäger mängis koondise värvides jalgpalli

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula noormees, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi kasvandik Karl Mäger mängis Eesti U16 koosseisu eest sõpruskohtumise Eesti U15 koondise vastu.

Eesti U16 koondis oli sõpruskohtumises esindatud II kooseisuga. Vanemad poisid võitsid 3:2, Karl Mäger tegi kaasa ühe poolaja ja Eesti noortekoondise treenerid olid meie noormehega väga rahul.

“Karl mängis hästi,” nentis Eesti U16 koondise peatreener Marko Pärnpuu. “Nägin teda sellises kohtumises esimest korda. Tal on olemas väga korralik füüsis. Hea tehnika ja kiirus. Vaja on talle pakkuda häid mänge Eesti noorte meistrivõistlustel, siis paraneb ka taktikaline mängulugemine. Üldises faasis oleme leidnud poisi, kellel tasub silma peal hoida. Maapiirkonnast tulnud noormees, väga hea.”

Karl Mäger on jalgpalliga tegelenud seitse aastat ja tema koduklubiks on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi. Lisaks paistab Karl silma veel hea kergejõustiklasena, ta on visanud palli üle 80 meetri ja jooksnud Eesti noorte meistrivõistlustel 400 m jooksus end esikümnesse. Kuna koduklubi ei osale U16 vanusegrupiga sellel aastal Eesti noorte meistrivõistlustel, kuna maapiirkonnas on laste arv piiratud. Siis tegeletakse nii koduklubis, kui ka koondise tasemel nii Karl Mägeri, kui ka kaks nädalat tagasi U 17 laagris käinud sama klubi noormehe Kristjan Kadakale väärika mängupaiga leidmisega.

“Peame leidma poistele eliitliiga võistkonnad. Pidev mängupraktika tagab arengu ja nii saame me neid ka mängudes pidevalt jälgida,” ütles Marko Pärnpuu.

Hea on tõdeda, et lapsed, kes kasvavad maal, ei jää ka rahvuskoondise vaateväljast välja, seda eriti pallimängu aladel, kus valitute sekka pääsemine suurte linnaklubide selja taga ülikeeruline. Muidugi peab kõige kõrgemaase tippu pääsemiseks tegema palju tööd. Seda on aga ennemgi meie maakonna noored jalgpallurid näidanud.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
väga
10 aastat tagasi

tublid poisid – Karl ja Kristjan.