Käes on Vene turistide kõrgaeg Haapsalus

Madiken

madiken@le.ee

Aastavahetus
Haapsalus võtavad aastavahetust vastu ka Vene turistid, kellest mõni ootas, et linna kuuse all oleks kohal ka Snegurotška. Foto: Arvo Tarmula

 

Vene turistide kõrghooaeg Haapsalus on kätte jõudnud ja Haapsalu ööbimiskohad rõõmustavad talvise hooaja elavdajate üle.

Spahotellis Fra Mare hakkasid Vene turistid alles saabuma ja enamik neist jääb paigale järgmise nädalani. „Majas on 80 protsenti vene turisti ja enamik neist individuaalturistid Peterburist,” rääkis müügijuhi assistent Mai Sarv.

Kui Fra Mare on Vene turiste vastu võtnud mitmel aastavahetusel, siis Promenaadi hotellile tuli suur huvi meeldiva üllatusena. „Ilmselt hakkab Venemaa suunal tehtud reklaam tulemusi andma, sest nad pidid ju kusagilt just Haapsalu kohta infot saama,” oletas Promenaadi hotelli juht Evelin Lauri.

Lauri sõnul oli nende maja Vene külalisi täis just aastavahetusel. „Täna–homme hakkavad meie omad juba koju sõitma,” ütles ta reedel.

Ka Promendaadi hotelli külalised olid peamiselt individuaalturistid, kes tulid Haapsallu just meie aastavahetust veetma. Lauri sõnul jäid külalised Haapsaluga väga rahule. Vaid üks klient oli nurisenud, et Lossiplatsil kuuse all polnud uusaastaööl Snegurotškat (lumehelbekest). “Aga me selgitasime, et meil on natuke teised kombed,” rääkis Lauri.

Spahotelli Laine juht Irene Väli ütles, et nemad pole seni aastavahetuse paiku eriti Vene turule rõhunud ja sellepärast oli ka külastajate põhiosa eestlased ja soomlased. “Et aga Vene turistide arv kasvab, siis järgmstel aastatel keskendume ka rohkem sellele, et neid oma majja saada,” lubas Väli.

Täna keskpäeval algas Haapsalu vanalinnas Vene laat, kus saab proovida klassikalisi Vene toitusid. Vene laata korraldasid vanalinna poepidajad esimest korda möödunud talvel – kohaliku Vene kogukonna tunnustamiseks ja aastavahetuse kandis Haapsallu saabuvate sadade Vene turistide rõõmuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tähelepanek
10 aastat tagasi

kui tahad inimesi kohale meelitada,tuleks ikka rohkem vaeva näha.Alustades venekeelsest menüüst kohvikutes ja näiteks sooja glögi müümisega lossipargis ja jõulumuusikaga.Väiksed asjad aga turistile on ikka oluline,et teda tõesti oodatakse siia.