Lääne Elu paberleht 7. mail

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa JK alistas Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsooni avavooru mängus Kose 5:2. Kaks väravat lõi Dmitri Andrejev. Foto: Anita Rotberg
Läänemaa JK alistas Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsooni avavooru mängus Kose 5:2. Kaks väravat lõi Dmitri Andrejev. Foto: Anita Rotberg

Vanalinna tuleb vähemalt viis uut söögi– ja joogikohta

Haapsalu vanalinnas Karja tänaval ja Lossiplatsil avatakse lähikuudel kolm-neli uut toidukohta, raamatupood–kohvik ja öölokaal.

Samas töötavad jätkuvalt ka Epp Maria galerii, Müüriääre ja Rootsituru kohvik, Pizza Grande, Hermannuse Maja ja Saue baar, mis tähendab, et vanalinna peatänava 250 meetri pikkusel lõigul asub suvel ilmselt 12 söögi– ja joogikohta.

Lugu saab lugeda siit.

Linnavalitsuse majja kavandatakse noorte innovatsioonikeskust

Paar kuud koos käinud algatusrühm tuli välja ettepanekuga asutada linnavalitsuse maja soklikorrusele innovatsioonikeskus, mis koondab ja aitab ellu viia noorte algatusi.

Kuidas innovatsioonikeskus tööle hakkab, ei ole veel päris selge.

Teeme Haapsallu innovatsioonikeskuse

Kui valitsus Läänemaa arendamisse ei raatsi panustada, peame ise tegema, mis meie võimuses. Hea algus oleks Haapsalu innovatsioonikeskus, kirjutab Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid.

„Meil ei saa matkida klassikalise ülikooli ümber olevat õhustikku, aga üliõpilaskonna vaimset vabameelsust peame hakkama rohkem hoomama.”

Läänemaal oli paar tuhat talgulist

„Teeme ära!” korraldusmeeskonna andmeil oli laupäeva õhtuks Läänemaal peetud 69 talgut, kus osales ligi 2000 inimest.

Koordinaatori Maret Arikese sõnul on mitmel pool kavas korraldada ka järeltalgud, sest ühe päevaga ei jõutud kogu tööd ära teha.

Maavalitsus saatis ühendvalla paberid siseministeeriumile

„Dokumendid olid hästi koostatud,” kiitis maasekretär Kristel Jupits Risti, Taebla ja Oru valla ühendkomisjoni tööd.

Algas Kiltsi kergliiklustee ehitus

Juuni lõpuks peaks tee olema asfaldi all.

Haugi kudeajal tabati kümmekond röövpüüdjat

Suurima surve all olid haugid Jaama oja sillal Haapsalus. Enne kui kalad kiire vooluga truubist ülesvoolu rühkima hakkasid, puhkasid nad truubi ees madalas vees. Et külmas vees on kala pisut uimane, olid nad röövpüüdjaile kerge saak.

Läänemaa büroo juhtivinspektor Valeri Štšerbatõh kiitis head koostööd politseiga, kelle valve all oli Jaama oja peaaegu 12 tundi päevas.

Haapsalu suurendas selle aasta tulu poole miljoni euro võrra

Haapsalu linnavolikogu võttis läinud reedel vastu selle aasta esimese lisaeelarve, mille tulu on üle poole miljoni euro.

Lisaeelarve tulu moodustavad oodatust paremini laekunud tulumaks ja maamaks ning laekunud sihtotstarbelised investeeringu- ja tegevustoetused.

Lihula heinakatlamaja on jäänud ainsaks Eestis

Neli aastat tegutsenud Lihula katlamaja on jäänud ainsaks omataoliseks heinakatlamajaks Eestis, kuigi uudistajaid ja järele teha tahtjaid on Lihulas käinud üksjagu.

„Mulle see isegi meeldib, meie katlamaja on omamoodi turismiobjekt,” muheles Lihula Soojuse juhataja Tõnu Teesaar.

Järelhüüe: Heiner Lehis 28. jaanuar 1933 — 3. mai 2013.

Kevad toob taas aardeotsijad maastikule

Kevade tulekuga on muinsuskaitsjateni jõudnud esimese teated inimestest, kes metalliotsijatega maastikul varandusi otsivad.

Maastikul toimetamiseks peab detektoristidel olema ka maaomaniku luba. Metalliotsijaga otsimisel päevavalgele tulnud kultuuriväärtusega leiud ei kuulu maaomanikule ega leidjale, vaid riigile.

Lihula jalgpallitüdrukud tulid koolide seas teiseks

Raplamaal Valtus peetud Eesti koolispordi liidu jalgpallimeistrivõistlustel 4.–5. klassile esindas Läänemaad vääriliselt Lihula gümnaasium. Tüdrukud võitsid teise ja poisid neljanda koha.

Läänemaa KJK tuli ümber Viljandi järve jooksul neljandaks

84. Viljandi järve jooksust 1. mail võttis osa ka 26 läänlast. Umbes 12 km pikkuse järveringi lõpetas kokku 2693 jooksjat, peale Eesti osales jooksjaid ka Lätist ja Pihkvast.

Taebla JK mängija Martin Koppel tegi kolmanda kübaratriki

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel alistas Taebla JK Vändra JK Vaprus II meeskonna 6:1. Kübaratriki ehk kolm väravat sai kirja Taebla ründaja Martin Koppel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paraku küll
11 aastat tagasi

Muidu toredad poisid, aga enne valimisi lähevad mõlemad segaseks. Miks ainult enne valimisi sellist tulevärki tuleb ja ülejäänud 3 aastat niisama liugu lastakse?

taevas tule appi
11 aastat tagasi

Suklses ja Karilaid ei saa ettevõtjate kokkusaamise korraldamisegagi hakkama mis pidi märtsis juba aset leidma. Nüüd kaagutavad siin et hakkavad innovatsiooni keskust tegema. Kuidas saab keskust rajada kui vennikesed ei ta mis asi see inovatsioon ongi. Nende jaoks on innovatsioon see kui panna koonusekujuline torukübar pöhe ja minna karnevalile. Suklese ainus eesmärk on see et Framaare tee oleks asfalteeritud ülejäänud ei huvita.