Parvlaev Muhumaa tuli hommikul Hiiumaa liinile tagasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väinamere Liinide parvlaev Muhumaa alustas täna hommikul taas mandri ja Hiiumaa vahelisel Rohuküla–Heltermaa liinil reise, kuid raskeid veokeid laev madala veetaseme tõttu peale ei võta.

Väinamere Liinide teatel väljus Muhumaa hommikul kell 6.30 Rohuküla sadamast, kuigi ajutise sõidugraafiku järgi pidanuks laev väljuma juba kell 5.

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi andmeil oli täna hommikul kella 8 ajal mandril Rohuküla sadamas veetase 74 sentimeetrit ning Hiiumaal Heltermaa sadamas 67 sentimeetrit allpool keskmist taset.

Teisipäeval oli Muhumaa sunnitud madala veetaseme tõttu sõitmise lõpetama ja Rohuküla–Heltermaa liinile jäi sõitma väike parvlaev Harilaid, mis mahutab vaid 35 sõiduautot.

Tavapäraselt sõidavad mandri ja Hiiumaa vahel Väinamere Liinide parvlaevad Muhumaa ja Regula. Muhumaa mahutab 160 ja Regula 105 sõiduautot.

Väinamere Liinid võttis esmaspäeval Rohuküla–Heltermaa liinilt maha parvlaeva Regula, mille sõitmisvõimet mõjutab veetaseme langus kõige esimesena.

Veetase hakkas Väinameres langema ja liiklust takistama nädalavahetusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments