Neljapäeval protestitakse mitmetes kodudes elektrihinna tõusu vastu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Elektrihinna tõusuga mittenõustujad korraldavad neljapäeva õhtul aktsiooni, kutsudes inimesi eemaldama vooluvõrgust kõik elektriseadmed.

Aktsiooni korraldamiseks loodud Facebooki lehel on praeguse seisuga lubanud osaleda 9132 inimest.

Osavõtjad peavad eemaldama homme õhtul oma kodus vooluvõrgust kõik elektriseadmed, alustades telefonilaadijaga ning lõpetades külmkapiga, kustutama kõik tuled ning asetama akendele küünlad.

Neljapäeva, 21. märtsi õhtul kell 21 algavast aktsioonist on oodatud osa võtma kõik, kes ei ole rahul 1. jaanuarist tõusnud elektri hinnaga. Aktsiooni eesmärk on korraldajate teatel elektrienergia teenusepakkujate elektri ja võrguteenuste hindade alandamine.

Korraldajad paluvad kõikidel osavõtjatel eemaldada ajavahemikul kella 20.30–21 elektriseadmed vooluvõrgust, sest pooletunnine ettevalmistus ei koorma liine ja alajaamu üle. Kell 22–22.30 tuleb elektriseadmed uuesti vooluvõrku ühendada.

Korraldajate sõnul on nad tavalised Eesti kodanikud, kes ei kuulu ühtegi parteisse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments