
Tunnustatud kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann pakub välja neli maitsvat retsepti, mis sobivad ideaalselt jaaniõhtu peolauale. Need lihtsad, kuid efektsed road ühendavad Eesti grillimise traditsiooni ja põnevad maitsekombinatsiooonid.
Kapsalehes grillitud armeenia steik

Koostisosad:
- 1 pakk Nõo armeeniapäraseid grillsteike
- 150 g marineeritud punast sibulat
- hiina kapsas
Valmistamine:
Lõika armeenia grillsteik kolmeks võrdseks osaks. Grilli kuumal pinnal kuldseks, kuid jäta veidi tooreks, sest liha küpseb kapsalehe sees lõplikult valmis. Võta hiina kapsa lehed ning muuda nende valge, jäigem osa pehmemaks, kas taignarulliga rullides või peopesaga õrnalt surudes. Laota kapsaleht laiali, aseta keskele lihatükk ja marineeritud punane sibul. Keera tihedalt rulli, alustades valgest osast. Aseta valmis rullid grillile ja küpseta lõpuni. Soovi korral lisa grillimise ajal suitsutuslaastu või pintselda rullid meelepärase kastmega.
Avatud plaadipirukas texase toorvorstist

Koostisosad:
- 1 pakk Nõo Texase toorvorste
- 500 g pärmi-lehttaigent
- 6muna
- 500 ml rõõsk koort
- 100 g Mozzarella juustu
- rohelist sibulat
- soola, pipart ja ürte maitse järgi
Valmistamine:
Eemalda toorvorstidelt kollageenkest. Laota pärmi-lehttaigen ühtlase kihina küpsetusplaadile. Jaota peale Texase toorvorsti segu. Sega kausis munad rõõsa koorega ning maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Vala munasegu ühtlaselt pirukale, riputa peale juust ning kaunista rohelise sibulaga. Küpseta eelsoojendatud 200 °C ahjus ülemise-alumise küpsetusrežiimiga (ilma pöördõhuta) 20-25 minutit, kuni pirukas on kuldpruun ja läbiküpsenud.
Basiiliku-tomatimarinaadis broilerišašlõkk lavashiga

Koostisosad:
- 1pakk Nõo basiiliku-tomatimarinaadis broilerišašlõkki
- 100 g kirsstomateid
- 1 punt basiilikut
- 20 g tomatipastat
- 20 g sibulat
- 1 pakk lavashi
- soola, pipart ja veidi suhkrut
Valmistamine:
Grilli broilerišašlõkk. Samal ajal valmista salat – tükelda kirsstomatid, basiilik ja sibul ning sega tomatipastaga. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Võta lavashi viil, määri peale värskelt valmistatud tomatisalat ning aseta sellele grillitud broilerišašlõkk. Keera kokku ja serveeri.
Külmsuitsupeekon ananassisalsaga

Koostisosad:
- 1 pakk Nõo külmsuitsupeekonit
- ananass
- 2 jalapenot
- 1 punt piparmünti
- 1punane sibul
- oliiviõli
- 2 tl suhkrut
- 1 laim
Valmistamine:
Koori ananass ja lõika viiludeks. Grilli mõlemalt poolt kergelt kuldpruuniks ning seejärel tükelda kuubikuteks. Peenesta jalapeno, piparmünt ja punane sibul. Sega kõik komponendid kausis, lisa laimimahl, õli ja suhkur. Soovi korral täienda salsat maitse järgi oma lemmiklisanditega. Grilli peekon krõbedaks, lõika sobiva suurusega tükkideks ning serveeri ananassisalsaga.