Nelli Differt – Haapsalu pärl

Epeevehkleja Nelli Differt pidas pärast olümpiat vehklemisest pisut pausi ja puhkas, kuid tulevikuplaanide kohta on selge nii palju, et kahel järgmisel MK-etapil ta osaleb. Foto Malle-Liisa Raigla

Haapsalus on Valge Daam, on Haapsalu rätt ja nüüd on nende kõrvale tõusnud uus pärl – vehkleja Nelli Differt.

Mäletan, kui nägin kord aastate eest tänaval Nelli Differtit, kellel oli parajasti jalavigastus, mis segas loomulikult tema pürgimist maailma tippu. Nelli ütles siis, et olümpiamängudele läheb ta nagunii. Läkski.

Pöördume nüüd tagasi kolme kuu tagusesse päeva ehk täpsemalt saab sellest homme kolm kuud, kui Nelli etteaste Pariisi OMil köitis väga paljude eestimaalaste meeli. Paraku jäi ta medalist ilma, kuigi eelnevalt oli tunda, et koos treener Helen Nelis-Naukasega valmistusid nad selleks võistluseks eriliselt.

Läks nagu läks, aga see 27. juuli läks korda ka kõige ükskõiksematele eestlastele. Näha oma kaasmaalast suursuguse Pariisi Grand Palace’i areenil ja näha, kuidas ta otsustava torkega neid maailma parimaid rajalt maha võtab, oli võimas.

„Nelli võistlus Pariisi OMil oli äär

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Fänn
1 päev tagasi

Nelli, Sa saavutasid terves maailmas neljanda koha! See on SAAVUTUS!!! Oled väga, väga tubli!