Kiri kliimaministeeriumile tõi umbusaldusavalduse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Vaidlus ehituskeeluvööndi üle on Vormsi volinikud põhjalikult tülli ajanud ja saarerahva kahte leeri löönud. Foto: Urmas Lauri

Vaidlus ehituskeeluvööndi üle on Vormsi volinikud põhjalikult tülli ajanud ja saarerahva kahte leeri löönud. Foto: Urmas Lauri

Vormsi vallavolikogu opositsiooni sõnul on volikogu esimees Kata Varblane oma volitusi ületanud, saates volikogu nimel ministeeriumile tagatoas koostatud seadusemuudatusettepanekud.

„Selliselt volikogu nimel kõnelda oli… äärmisel jõhker,“ märkis Vormsi vallavolikogu liige Henry Timusk (valimisliit Avatud Vormsi). „See on nii oluline küsimus, et on saarerahva kaheks löönud.“

Kaks nädalat tagasi saatis Vormsi vallavolikogu esimees Kata Varblane vallavolikogu nimel kliimaministeeriumile ettepaneku muuta looduskaitseseaduse paragrahvi, mis sätestab ehituskeeluvööndi laiuse. Kõikidesse nüanssidesse süvenemata tähendab see, et ehituskeeluvööndit väikesaartel nagu Vormsi käsitletaks erandina, mis võimaldaks ehitada veepiirile lähemale kui mujal. Varblane arutas ministeeriumile saadetud ettepanekuid vaid kahe vallavolikogu liikmega seitsmest.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luule
1 päev tagasi

Mandrimees, segast peksad? Mandril rannajoont 1000+km ja jaluta vabalt nii kui jõuad. Need üksikud lõigud Viimsis ja põhjaranniku mõnes jupis moodustab 0,01% kohtadest kus peaks ennast ebamugavalt tundma kallasrajal. Aga eks see olegi paradoks, et kui keegi kinnistu korda teeb, rajab mugava juurdepääsu, siis tahes tahtmata on ju luksuslikult autoga otse loodusesse kulgeda ja siis vinguda, et näe raisk, teevad ebamugavaks minu loodusnautlemise. Ei saa otse rannas autost jalgu vette panna, grillida, juua ja läbustada. Kes see loll ikka läbi võpsiku ja padriku murda viitsib ja siis pilliroos istuda. No ja jahti ju ka mugav otse matkatoolist pidada ning paugutada.Ei… Loe rohkem »

Juuli
23 tundi tagasi
Reply to  Luule

Pole oluline, mis Viimsis. olete lubanud, olge rahul. Vormsi ei soovi kallasrada kinni ehitada. kõik. Juhtub ikka, et meri ajab üle, siis olete majas ühes veega- vormsi mehed päästke. Milleks rikkuda ilusat looduslikku randa? Normaalne kaugus merest nagu muiste. Ajaloopärandit ju hoiame.

Mandrimees
2 päeva tagasi

Mõelge ikka hästi järele. Väga rumal ettepanek. Tulge vaadake, mis meil mandril juhtunud. Mõtlete, et lahendate kellegi probleemi, aga kohalikele tuleb sellest neid kuhjaga juurde. Kasu on sellest vaid kinnisvaraärimeestel. Ei tee see rannarahva elu paremaks. On küll et kallistrada peab lahti olema, aga ega maainimene ikka eramaa sildi alt ega teise õuest läbi ei lähe. Ja otsi kohta, kust veel adru saaks või vabalt jahti pidada.

Aga
2 päeva tagasi

Kui on teada, et nii elanikud kui neid esindavad volinikud on kahte lehte, siis tuleb otsida kompromissi kui konsensust ei leia. Hetkel nagu ühe poole seisukoht edastati. See on ju võimu kuritarvitamine.

Kena
2 päeva tagasi

Kena artikkel küll. Sama teemat on korduvalt arutatud avalikel rahvakoosolekutel ja volikogu komisjonis kus osalevad kõik volikogu liikmed, siis ei saa rääkida tagatoast. Kui kõigi inimeste arvamused ei kattu siis see on loomulik. Poliitilise tähelepanu saamiseks tehtud umbusaldus valimiskampaania on alanud. Ajakirjanikule jõudu edaspidiseks

Feminist
2 päeva tagasi

Uus füürer on sündinud, kui ei pea volikogu liikmeid vajalikuks kaasata nii olulisse küsimusse.