Tagasivaade: Läänemaa saaks 20 000 euro eest lennuvälja

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne Elu- 34 aastat täppi pannud.

 

Lääne Elu 35. sünnipäeva-aasta puhul vaatame tagasi, mis teemad on päevakorral olnud 5, 10, 15, 20, 25 ja 30 aastat tagasi.

„Katlamaja korsten läheb ajalukku”, 7. juuli 1994

Haapsalu katlamaja uus korsten, mida kolm aastat ehitati, läks maksma miljoni krooni ringis. See ehitati veel riigi raha ja osaliselt rublade eest. Nüüd on Haapsalu Soojus linna munitsipaalettevõte ja oma rahakoti peal.

„Hästi kaine peab olema ja pohmelli ei tohi ka olla,” öelnud korstnaladujad oma kõrge töö kohta. Tööd lubati neil teha vaid suviti, kuigi mehed ise ladunuks Aseri tellist korstnaks veel novembriski. Haapsalu mehed aga kartsid, et mis siis saab, kui külmunud segu kevadel sulama hakkab. Kivihaaval kerkinud korsten läheb ajalukku kui maailma viimane sel kombel laotud, arvanud üks vastuvõtukomisjoni liige. Kivikorstnate asemele tulevad metalltorudest korstnad.

„Tänavasiltidele hakatakse müüma reklaami”, 7. juuli 1999

Augustis jõuavad Haapsalu tänavatele esimesed uut tüüpi linnasildid, mille ülemise osa täidab infoga linn ning alumine kolmandik müüakse reklaamiks. Uus tänavasilt on tavalisest sildist suurem ja sisaldab informatiivseid elemente palju rohkem kui traditsiooniline tänavasilt, selgitas infosiltide paigaldaja OÜ Interhansa müügijuht Jaan Tiidus.

„Sildi muutmatule osale tuleb tänava nimi ning tekstis või sümbolites linna enda teave, nagu näiteks haigla, kool, raamatukogu, muuseum või muu selline,” ütles Jaan Tiidus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments