Kullamaa põlluservas seisab Ants Laikmaa maal

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ants Laikmaa "Ridala maastik" Kullamaa põlluservas. Urmas Lauri

Risti–Virtsu maantee ääres Kullamaal püüab möödasõitjate pilke Ants Laikmaa maastikumaal.

Tegu pole küll originaali, vaid Laikmaa „Ridala maastiku” reproga, mis seisab oma valgetel pukkjalgadel Andres Kirsipuule kuuluva põllu servas.

Üle terve Eesti leidub seitse sellist põldu, mille äärde on pandud eesti kunstnike maalid, Läänemaal on Kirsipuu põld ainuke. Kirsipuule tegi ettepaneku lasta oma põlluserva maal panna idee autor, seemnete, mullaharimise ja muu sellisega tegelev ettevõte BASF Agro Eesti. „Et põllupidamisele tähelepanu pöörata,” ütles Kirsipuu. Ettepaneku saanud, ei mõelnud Kirsipuu kaua. Asukoht oli hea, Saaremaa suvitajad voorivad mööda. „Eelmine aasta külvasin päevalillepõllu, et oleks rahvale ilus vaadata,” ütles Kirsipuu. Peale silmailu parandab päevalill vahekultuurina ka mulda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Teadmiseks
2 kuud tagasi

Ants Laikmaa kodus tehti kuulus nõuka film Sherlock Holmesist

Tom naabermajast.
2 kuud tagasi

Mõistlik. Maantee äärde,kus telefoni näppides tallatakse reede õhtuti nagu sõgedad . Üks jääb vaatama,teine paneb taha või sõidab maantee kolmerealiseks.

Ööbik
2 kuud tagasi

Ma olen näinud, kuidas need Virtsu poolt tulevad autod tallavad. Kui on pikk sirge ja kedagi vastu ei tule, siis tallatakse kahes reas.