Siseminister selgitas Riigikogus, kuidas ta läänlastele silma kavatseb vaadata

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Siseminister Ken-Marti Vaher pidi täna Riigikogu ees selgitama, kuidas ta kavatseb silma vaadata Lihula ja Hanila inimestele, kes peagi kohaliku politseinikuta jäävad.

„On üldine tava, et kuni 3000 elanikuga vallas või piirkonnas peaks olema kohalik politseinik, kes saaks vajadusel reageerida. Eilne uudis aga oli, et näiteks 1. detsembril pole Lihula ja Hanila vallas enam kohapeal politseinikku, mistõttu operatiivabi kohalejõudmine viibib märgatavalt,” küsis siseminister Ken-Martin Vaherilt Demokraatide saadikuteühenduse liige Rainer Vakra. „Kuidas te nendele inimestele, kes täna on oma turvalisuse pärast mures, silma vaatate? Ja veelgi enam, kuidas te nende hingerahu ikkagi taastate?”

„Ma arvan, et 2013. aasta eelarve, mis on teie, lugupeetud saadikute menetleda, annab päris mitmetele asjadele vastused,” vastas Ken–Marti Vaher. „Kindlasti on vastused ka nendes muudatustes, mille eesmärgiks on liita ühendamet üha enam kokku. 2010. aastal see tegevus algas. See kõik ei toimu kindlasti mitte üleöö, ka järgmisel aastal see tegevus jätkub, mis puudutab just nimelt ressursside paigutamist üha enam põhitegevusse.”

„2013. aasta eelarve on minu hinnangul märkimisväärne eelkõige selle poolest, et meil on võimalik panustada inimvarasse, ka politseinike, piirivalvurite, kodakondsus- ja migratsiooniametnike motivatsiooni. Samuti saab märkimisväärselt tuge mitmete tehniliste vahendite soetamine, samuti ka palju räägitud probleem elutähtsa teenuse kättesaadavusest kütuse kallinemise tõttu maailmaturul. Me suuname märkimisväärse ressursi selleks, et leevendada kütuse hinna tõusust tulenevate kulude kasvu ja näha ette võimalust patrullidel oluliselt enam ka üle Eesti liikuda ja pakkuda inimestele abi.

Need erinevad nüansid ja aspektid kokku, mis puudutavad eelarvet, sisemisi muudatusi ja ka seda, mida ma mainisin eelmisele küsimusele vastates ehk siis prefektuuride võimalust operatiivselt järele valvata ka osutatava korrakaitseteenuse ja muude teenuste üle, on minu arust nendeks sammudeks, mis on suunatud just nimelt turvatunde kasvule, kaasa arvatud maapiirkondades,” ütles siseminister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kaits
11 aastat tagasi

Seltsimehed! Selleks,et ellu jääda on vaja soetada relv.
Enne kord majja ei saa kui kuulid vihisema hakkavad.

no nii
11 aastat tagasi

kivikaelad-kuriseljad peksavad läänemaal minu mehe(venna, onu, sõbra) oimetuks, kuna tema hingamissagedus neile ei meeldinud. Kuna politseinike motivatsiooni panustatud pole, vaid inim(loe: poliitikute) varasse, puudub elutähtsa (inimese päästmise) teenuse kättesaadavus kütuse kallinemise tõttu maailmaturul, patrullid küll püüavad oluliselt enam kasutada võimalust liikuda enam ÜLE eesti (ilmselt tiibade abil) ning need jm nüansid ja aspektid kokku võimaldavad prefektuuridel operatiivselt järele VALVATA OSUTATAVA KORRAKAITSETEENUSE ÜLE, mis on suunatud just nimelt turvatunde kasvule maapiirkondades. Aga … minu mees (vend, onu, sõber) viiakse haiglasse, kivikaelad-kuriseljad lähevad koju magama, kasvatavad oma turva???tunnet ja jätkavad homme sealt, kus täna pooleli jäi. K-M Vaher, tule ära sealt, kus… Loe rohkem »

nagu
11 aastat tagasi

tavaliselt suur pikk jutt, suur mull, tegelik vastus puudub