Peeter Laasik: Miks arstid ei taha maakonnahaiglasse?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Arst Peeter Laasik arutleb tänases Eesti Päevalehes selle üle, miks arstid ei taha minna maakonnahaiglatesse, vaid lähevad Soome.

Noori arste ei meelita maakonnahaiglatesse pelgalt rahaga (lähtetoetusega) ja ministri kinnitusega, et maakonnahaiglad ei kao.
Noorarstide usaldust on kõigutanud üksikasjad eelmises haiglavõrgu arengukavas, näiteks see, üldhaiglate teeninduspiirkondade suurus erineb pea kolm korda. Laasik toob näite, et Haapsalu haigla teeninduspiirkond on alla 30 000 elaniku, Narva haigla oma aga ligi 80 000 elanikku.

Uue haiglavõrgu arengukava loomisel tuleb Laasiku arvates kehtestada realistlikud teeninduspiirkonnad, milleks on tavalised maakonnad; erakorralise töö poolest saavad olla erandiks vaid saared.

Teise põhimõttelies muudatusena soovitab Laasik detsentraliseerimist, erakorralise arstiabi puhul aga optimeerimist: väiksemates maakonnahaiglates võib nädalalõppudel erakorralise opereerimise lõpetada, sest operatsioonide arv on väga väike.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments