Juhtkiri: taskukohane hooldekodu

Lääne Elu

info@le.ee

Juulist käivituva hooldereformi heaks küljeks tuleb pidada seda, et lähedaste õlule langev hoolduskoormus väheneb. Väljalubatu – pensioni eest hooldekodu koht – aga ilmselt ei realiseeru.

Riik eraldab omavalitsustele raha, et maksta kinni osa hooldekodukoha maksumusest: selle osa, mille eest makstakse hooldustöötajatele palka, mille eest neid välja õpetatakse ja mis kulub nende tööriiete ja isikukaitsevahendite peale.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vääritu
1 aasta tagasi

vananemine, vabakäigu vangile sarnaselt kohaldatud elu, omavalitsus ei saa kunagi lahendada vanurile vanadekoduga tekkinud probleeme, see on jalust ära poliitika ja peretraditsioonide eiramine ja lõhkumine. nukker, kuhu jõudnud oleme ja allakäik jätkub sellise poliitikaga.

Ploodu
1 aasta tagasi

Hooldekodu vöiks olla tavalisem,et pole nii peen ja klantsima löödud.Tavaline nagu on tavaline ka maainimese oma kodu.Kes klantsi tahab-vöib maksta. Elanikud pole külalised,vöivad ise ka jõudu mööda kaasa lüüa ühises elamises ega panna inimesi mängima laste kombel -lauamänge.