Mündi mööblipoes avati näitus moest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu kaubanduskeskuse keldrikorrusel asuvas Mündi mööblisalongis on oktoobri keskpaigani Piret Pupparti ja Marin Silla moefotonäitus “Pühendusega “Viimasele moele””.

Kuuest fotost koosneva näituse puhul on inspiratsiooni saadud tänapäevast ja barokkajastust – nendel ajastutel on moekultus olnud kõige domineerivam.

Siiski pole tegemist tavapärase moefotoga, vaid autorid on lähenenud moega kaasaskäimisele irooniliselt ja kohati naeruvääristanud selle liiga tõsisteltvõtmist. Fotodelt leiab mannavahus jalavanne võtva naine või piitspeenikese tüdruku roosas õhulises suhkruvatist kleidis, mille võiks hoopis ära süüa ja ennast hästi tunda.

“Pühendusega “Viimasele moele”” on Piret Puppartile ja Marin Sillale esimene ühisnäitus. Puppart on õppinud Eesti Kunstiakadeemias moekunsti ja kujundab moodi Montonile.
Ka Marin Sild on õppinud moekunsti, kuid selle kõrvalt sai alguse kirg fotograafia vastu, millest nüüd on saanud töö.

“Näitus sündis vägagi kreatiivses atmosfääris, kus kohati kadusid rollipiirid kunstilise juhi, stilisti ja lavastaja vahel, erandiga vaid, et üks meist seisis konstantselt kaamera ees ja teine selle taga,” on Puppart kirjeldanud näitusefotode valmimist.

Näituse sünnile on kaasa aidanud meigikunstnik Karmen Tamme ja moekunstnikud Xenia Joost, Liina Stein, Kai Eichen ja Külli-Kerttu Siplane.

Haapsalu kaubanduskeskuses asuva mööblisalongi Münt juhataja Luule Lõpp ütles, et see on esimene katse mööblipoes kunsti näidata, kuid tulemus on igati vahva.

Lõpp lisas, et kindlasti ei jää see seal viimaseks näituseks ja järgmisteks väljapanekuteks on juba mitmeid mõtteid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tuutu
13 aastat tagasi

mina arvasin, et seda poodi enam pole?