Läänemaa noored on aktiivsed valijad

Valimised. Graafika: Regina Lepmets

Valimised. Graafika: Regina Lepmets

Kuigi noori kiputakse süüdistama poliitikakauguses, selgus Läänemaa noori küsitledes, et kavatsevad riigikogu valima minna, enamikul on ka juba kindlad eelistused.

Küsitletud 19–20aastaste noorte jaoks on see esimene kord riigikogu valida. Kohalike omavalitsuste valimistel on nad juba hääletada saanud.

„Olen aus inimene ja kui midagi ütlen, siis seda ka arvan,“ ütles Lääne-Nigula vallas elav 19aastane Kristan Kimsto. Kimsto hoiab end Eesti poliitikaga kursis ja riigikogu valimistel plaanib hääletada Isamaa poolt. „Kohalike omavalitsuste valimiste ajal käisin (Lihulas – toim.] Särtsu baaris kuulamas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) valimiskampaaniat, ent ainus asi, mida õppisin, oli: baarist ei tasu särtsakaid ideid oodata,“ ütles turvatöötaja ametit pidav Kimsto. Tema sõnul laimati baaris teisi erakondi, kuid omalt poolt häid lahendusi välja ei pakutud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
54 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas
1 aasta tagasi

Hahahaah. Turvatöötaja .Ära ole sarnane laotöötajaga Lagunof.
Kuula seal baaris parem Pearu Pauluse või Morrissey muusikat ja sa ei hakka endast palju midagi üldse üle elu suuruses lootma.
Ära siin teisi üldse nimeta Eesti kursist paremini mõistma seista.

noor
1 aasta tagasi

ei vali, valib talle tehtud ajuloputus ja ootustele suunatud petlik lubadus

En.
1 aasta tagasi

Veel keskkoolis käivatel valijatel on see eelis, et nad võivad riigikogu valimiste eel koos keemia- ja füüsikaõpetajaga välja arvutada rohepöörde reaalse jalajälge ning elektrimolekulide Browni liikumise. Bioloogiatunnis arutleda, mitu sugu on inimesel ja mille poolest erineb mehe/naise genoom. Matemaatikatunnis arutleda, kas 2+2=4 või ‘niipalju, kui palju parasjagu tarvis’. Ühiskonnaõpetuses leida või ümber lükata Orwelli “1984” ja liberaalse Eesti suundumuslikud seosed. Ajalootunnis küsida õpetajalt, keda ja miks nimetati Vanas-Roomas i d i o o d i k s ning milles seisneb tavalise demokraatia erinevus sotsialistlikust või liberaalsest demokraatiast?

võimas
1 aasta tagasi

Haapsalus tulid rahva ette EKRE Lääne-, Saare- ja Hiiumaa kandidaadid

Aus valija
1 aasta tagasi
Reply to  võimas

Inimesed valivadki ekre

Irw
1 aasta tagasi
Reply to  Aus valija

Mõistusega inimesed neid populiste ei vali

võimas????
1 aasta tagasi
Reply to  võimas

mis selles klounaadis võimsat oli?
Kari imelikke tüüpe räuskas kujuteldaval laval, ise arvas, et on mingi äge bänd 😀
Kiiresti-kiiresti kupatati kohalolnud inimesed laua äärde, pakuti tükike küpsist ja lörts kohvi 😀 Võimas kohvilaud!!! 😀
Laua äärde muidugi sellepärast, et seal mugavam inimesi sundida ekresse astumise avaldusi peale pressida ja alla kirjutamiseks anda…
Kahjuks osad eakad läksid ka õnge.
Täiesti õudne, nagu veremaal juba :O

Mängija.
1 aasta tagasi

Minu hääl kuulub sellele erakonnale kes kooseluseaduse tühistab.

Vot
1 aasta tagasi
Reply to  Mängija.

Minu hääl kuuluks mati põdrale, kui ta ekresse astuks.

Kulla LE kirjutajad!
1 aasta tagasi

Kui palju teile maksti, et sellise kallutatud artikli kirjutasite? Leht peaks ikka olema vaid uudiste vahendaja mitte otsuste tegemisele suunama. Las ikka iga inimene ise otsustab keda valida. Teid ei kaunista see artikkel mitte!

Päris lame jah
1 aasta tagasi

Kas seal pole isegi kuritegelikku maiku juures? Kui mitte kriminaalset, siis hea tava kohane see küll ei ole. Milleks avaldada kirjatükke, kus keegi väidab, et valin selle või tolle?

pettumus
1 aasta tagasi

Ei ole küll EKRE vastane, hoopis vastupidi, aga ütlen ausalt, et Haapsalu EKRElased on minu jaoks suur pettumus! Judanov ujub valimisteks pildile, aga muidu ei pane EKREt volikogus tähelegi. Ei pea enamuses olema, et volikogus end nähtavaks teha.

Kainõ
1 aasta tagasi
Reply to  pettumus

Noh Haapsalusse pole väga ekre enamust vajagi vast. Olulisem on, et toompeal oleks vastujõud olemas praegusele valitsevale. Rohkem segadust ja kaost, siis ei suudeta kiirelt igasuguseid moehullusega kaasaminevaid otsuseid vastu võtta.

Pettumus
1 aasta tagasi
Reply to  Kainõ

Sellisel juhul kandideerigu kohe Suklese või keski nimekirjas!

MTü noor orav
1 aasta tagasi

Artikkel ainult mõeldud valimiste ajal libereid kiitma. Mage ja labane.

.....
1 aasta tagasi

Hahaahaa simarjeeevlaased irw irw mwgairw ikka, haahahaaa simarjeeevitsused. ohohhh

Doktor
1 aasta tagasi
Reply to  .....

Mine ravile, zenja!

Vaatleja
1 aasta tagasi

Töötan noortega 19 aastat ja ma ei tea ühtegi noort kes valima läheb?Miks selline artikkel on vorbitud jääb arusaamatuks.Kusjuures rääkides poliitikast noortega,ei huvita 90 protsenti mis toimub -Selline on minu praktika.(nad ei tea isegi erakondade nimesid)

Vaatleja
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Ja miks ei lähe noored valima,sest poliitika on igav! Nii lihtne see ongi,hääletavd siis kui mõni sõber palub või on keegi tuttav noor.

Kainõ
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Võibolla asi ka selles, et noored ongi enamuses ausad ja rikkumata. Nad pole võibolla harjunud veel vihkama ja reetma jne. Sellepärast ka jääb poliitika nagu võõraks ja mitte huvitavaks teemaks, sest seal pole ju midagi lõbusat ja õnnelikku. Kui elu kord välja kasvatab, siis hakkab see poliitikaelu ka rohkem huvitama. Saaks teistele ära panna ja vastanduda jne.