Haapsalu autojuhid sõidavad harjumuse järgi

Rootsituru ringil pidevalt muutuv liikluskorraldus teeb autojuhid ettevaatlikuks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Rootsituru ringil pidevalt muutuv liikluskorraldus teeb autojuhid ettevaatlikuks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ehkki Haapsalu vanalinna ringil kehtib talviti ringliiklus, sõidavad juhid seal harjumusest valesti nagu ka laienenud 30 km/h aladel.

Vanalinnas asuval Rootsituru ringil kehtib talviti ringliiklus, suviti on ringi üks külg suletud ja tegemist on tavalise ristmikuga. Pole harv, et talvisel ajal sõidetakse Ehte tänavalt otse lossiplatsile või lossiplatsilt ringi tegemata Karja tänavale, sest harjumus on suur.

„Sõidavad nagu Inglismaal vasakult poolt ringile,” kirjeldas olukorda Haapsalu sõiduõpetaja Andrus Must. „Juhid ei viitsi märke vaadata.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Minu onu, endine bussijuht, eelistanuks kohe kompromissi autojuhtide ja liikluse rahustajate vahel, muutes teekonna Posti tänavalt vanalinna ühesuunaliseks ja tuues tagasitee Metsa ja Kalda tänava kaudu. Jalgrattarada Posti t. vasakusse serva, parem serv täispikkuses autodele parkimiseks. Liiklus hajutatum, parkimine mugav ja rattasõit ohutu! 30 km/h piirkiirus ja sile asfalt taganuks peaaegu pargiidülli. Rootsituru ring võiks olla aastaringselt suverežiimil kuni püsib tänavakohvikute komme. Inimesed eeldavadki liikluskorralduselt stabiilsust, mitte igapäevaseid tähelepanumänge, mille vajadus pole selgelt põhjendatud. PS. Paluks Tallinna maanteele rohelise fooritule eelist hõreda liiklusega ajal! Kui autosid ei liigu, põleb kõigis suundades korraga punane tuli. Taolist mõttetut kiiruse mahapidurdamist (või jalgratturil… Loe rohkem »

Nahhh
1 aasta tagasi
Reply to  En.

100% nõus Tallinna mnt foori osas… Õhtuti sõites pidurdab foor sind maha ning sekundi pärast jälle roheline…

Debiilsus…

varsti
1 aasta tagasi

on parkimistaskute otstes lausa kaevandused, nii lolli lahendust pole elus veel näinud

A.R.
1 aasta tagasi

Käin küll harva Haapsalus aga seda sinist mosset (pildil) näeb iga kord mitu korda päevas 🙂

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Milleks neid auringe tarvis on? Olgu aastaringselt muutumatu liikluskorraldus.

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Ringe on vaja liikluse rahustamiseks… Sõidad ntx. mööda Posti tänavat ja tunned kuidas si.t keema läheb, nead Suklest ja linnavalitsust.Ja siis tuleb ring,teed seal paar tiiru ja kõik halb ununeb…

....
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Sommid tulevad teevad selle keema ajava tänava korda mingi aeg, kui kokkuleppele jõutakse. Ära muretse!

Vaatleja
1 aasta tagasi

Ja mis siis, seal kivide otsas nagunii liiklust pole. Kedagi ei häiri.Kui Haapsalus hakata liikluseeskirjade järgi sõitma siis oleks kokkupõrkeid pidevalt.

....
1 aasta tagasi
Reply to  Vaatleja

Jah tulebki kuidagi vastavalt olukorrale sõita. Vahepeal siin pandi tänav kinni ja, kui koju tahtsid saada, siis oli ainult üks auk, aga seal seisis isehakanud liiklusreguleerija ees. Hästi agressiivne oli ka veel. Midagi tarbinud vist oli, ei teagi. Naljakas jah see liikluse värk kohati siin linnas.