Aivo Paljasmaa: ilu tuleb läbi valu

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Euroopa meistrivõistlustel iluuisutamises Tallinnas Tondiraba jäähallis libises esimese Eesti uisutajana areenile Arlet Levandi. Kõigest 16aastase sportlase debüüt oli igati meeldejääv. Arleti treener on ema Anna Levandi – omaaegne tippiluuisutaja (neli EMi pronksi ja üks MMi hõbemedal). Tema jäi poja debüüdiga igati rahule ja toonitas, et küll see mehelik jõud ja lihased ka lähiajal Arletil arenevad.

Õnneks on Annal kontakt prantslasest koreograafi Benoit Richaud’ga, kelle hoolealuseid tuli Tallinnas jääle koguni 14. Richaud’ koostatud kavad on isikupärased, lähtudes iga uisutaja olemusest ja ilmselt ka sportlase hinges peituvast poeedist, kellel oma unistused. Igatahes ei näe publik jääl lihtsalt jojopallikesena põrkavat hüppemasinat, vaid artisti, kes jutustab ovaalil oma loo.

Tehnilise sooritus kõrval mõjutab lõpptulemust ka etteaste esteetiline külg. Siin võivad hinnangud isegi kohtunike seas lahku minna. Publikul on niikuinii oma eelistused.

Arleti etteaste jäi meelde just isikupärase väljenduslikkusega. Igatahes on kõigest 16aastane veel välja kujunemata uisutaja kohta küllaltki erakordne, et tal on juba oma nägu. Vabakava esitas ta „Carmeni” muusika saatel ja publik võis nautida noore sportlase ilmekat stiili.

Isa Allar Levandi ütles enne võistlust, et nende peres on kombeks enne tähtsat etteastet võtta abiks kolm tähte: K, K ja V. Lahtiseletatult – keskendumine, kindlus ja vabadus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments