Vehklejad kandideerivad spordipreemiatele

Olümpiavõitja Katrina Lehis. Foto: Arvo Tarmula
Olümpiavõitja Katrina Lehis. Foto: Arvo Tarmula

Riiklikele spordipreemiatele esitati 43 kandidaati nende seas Haapsalu vehkleja Katrina Lehis ning treenerid Nikolai Novosjolov, Kaido Kaaberma ja Peeter Nelis.

„Preemiatele esitatud paistavad vaieldamatult silma enda aastatepikkuse valdkondliku elutööga, eeskujuga uutele põlvkondadele või möödunud aastal loodu ja saavutatuga. Tänan südamest kõiki, kes tõid esile Eesti kultuuri ja sporti märkimisväärselt panustanud inimesi – komisjonini jõudis palju väärikaid ja olulisi kandidaate,“ rääkis kultuuriminister Tiit Terik.

Spordi aastapreemiaid antakse välja kuus. Preemia määramisel arvestatakse sportlikke tulemusi, edukat treeneritööd, tulemuslikkust sporditöö korraldamisel ning panust spordi propageerimisse, spordipedagoogikasse või sporditeadusesse. Iga aastapreemia suurus on 9600 eurot, kollektiivi premeerimisel jaotatakse preemiasumma kollektiivi liikmete vahel võrdselt.

Spordipreemiale kandideerivad olümpia pronks individuaalalal ja meeskondliku kulla saanud Katrina Lehis ja olümpialt kulla saanud epeenaiskond. Samuti Lehise treener Nikolai Novosjolov ja naiskonna treener Kaido Kaaberma.

Kahele spordipreemiale elutöö ees esitati 17 kandidaati nende seas endine vehkleja ja vehklemistreener Peeter Nelis.

Preemiate laureaadid selguvad veebruaris.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
olen
4 kuud tagasi

Kontaveit ning Kanepi võitsid.
Kanepi oli kena sinimustvalge vorm.