Karilaid: Reformierakonna abiplaan pole piisavalt ambitsioonikas

BNS

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna saadik Jaanus Karilaid märkis teisipäeval riigikogu kõnetoolist, et Keskerakonna võimuliidu partneri Reformierakonna abiplaan energiakriisi leevendamiseks pole piisavalt ambitsioonikas.

Karilaid märkis esmalt, et kindlasti tuleb ka pikaajaliste lahenduste osas täpsust ja kiirust tõsta, kuid praegu on esmatähtis pöörata tähelepanu lühiajaliste abimeetmete võimalikult tõhusale rakendamisele.

„Meie vaidluse kese on uutes lühiajalistes abimeetmetes. Siin ei saa tasa ja targu ning aeglaselt liikuda,” rõhutas Karilaid, märkides, et ka president on kinnitanud, et valitsus peab valitsema kogu aeg ning abi peab jõudma võimalikult kiiresti kõigi abivajajateni.

Karilaiu sõnul vajab toimetulekukriis suuremat riiklikku abipaketti. „Keskerakond pakub välja, et kompenseerime juriidilistele isikutele võrgutasu täiel määral, kompenseerime kõigile gaasitarbijatele 50 protsenti arvest ning ja hüvitame kodutarbijatele elektriarve 50 protsenti ulatuses,” ütles Karilaid.

Tema sõnul ollakse vaidlemisega liiga palju aega kaotanud. „Mikroabi andes elanike pahameel aina süveneb,” ütles Karilaid, märkides, et Reformierakonna välja pakutud abimeetmed on väheambitsioonikad. „Kriis ei saa lükata inimesi pikaajalisse võlaringi,” lisas Karilaid.

Valitsus peab välja tulema lahendustega kohe, rõhutas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valija
2 aastat tagasi

Jaanus, ehk jagad oma ambitsioonikat abiplaani. Raha huupi jagamiseks pole erilisi teadmisi vaja. Kõik me tahaksime rohkem raha, aga riigi raha tuleks mõistlikult jagada, mitte kõigile ühe lauaga. Minu ja sinu sissetulekud pole ju üldsegi võrreldavad. Muidugi, kuna sa oled heas tahtes saada valituks Haapsalu volikokku, sisse registreerinud end mingisse osmikusse Haapsalu aadressil, siis sulle nagu riik elektri ja kütte eest kulusid kompenseerima ei peaks. Hea seegi.

parteide
2 aastat tagasi

näol on tegemist diletantidest , saamameestest, populistidest ja eneseimetlastest seltskonnaga, osa seal juures kriminaalsete sugemetega, kelle huvi piirdub erandlikult oma toiduahela täiustamisega, rahva heaoluga pole neil mingit pistmist.

kesiku kisa ei usu enam keegi
2 aastat tagasi

Vastik libe tüüp nagu kesikud ikka.

Jaan
2 aastat tagasi

See mees on? Ise annavad ka lubadusi ja teevad ettepanekuid ,kui aga läheb hääletamiseks on naad saalist kadunud või ei osale.

Karilaid
2 aastat tagasi

võiks vähem pläägutada, kesikud on refi puudlid ja selleks ka jäävad

Arbeit macht frei
2 aastat tagasi

karilaiul on ikka ja jälle keegi teised süüdi 🙂 ja haapsalus osatakse vaid suklese taldu lakkuda.