Galerii: haapsallased maitsesid kurikuulsat rootsi hapusilku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod: Malle-Liisa Raigla

Pärast paariaastast vaheaega kutsus Haapsalu rahvaülikool kolmapäeval inimesi mekkima kurikuulsat rootsi hapusilku ehk surströmming’ut.

Surströmming on midagi sellist, mis rootsi toitudest rääkides alati elevust tekitab – selle ebameeldivast lõhnast on paljud kuulnud, kala ennast maitsnud aga vähesed. Ühegi restorani tavamenüüst Rootsis, rääkimata Eestist, hapusilku naljalt ei leia. Kui, siis korraldavad söögikohad spetsiaalseid hapusilgu söömise üritusi, nagu see oli kolmapäeval Haapsalu rahvaülikoolis.

Haapsalu rahvaülikooli juhi Heli Kaldase sõnul on nad paar viimast aastat surströmming’uga vahet pidanud. Ühelt poolt on põhjuseks see, et rahvaülikool

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
3 aastat tagasi

haisuterror

hehee
3 aastat tagasi

no nendest maskidest on küll nüüd väga kasu, vanasti õeldi ampelman….

millal
3 aastat tagasi

peruulaste rahvusrooga , praetud rotti siin pakkuma hakatakse

kurat
3 aastat tagasi

no kas on ikka nii raske aeg, et peab rosikunud kala sööma?

Sokk
3 aastat tagasi

Kui covid on siis ei saa mädakala lõhnast ega maitsest aru
Head isu!