Fotod: Malle-Liisa Raigla
Pärast paariaastast vaheaega kutsus Haapsalu rahvaülikool kolmapäeval inimesi mekkima kurikuulsat rootsi hapusilku ehk surströmming’ut.
Surströmming on midagi sellist, mis rootsi toitudest rääkides alati elevust tekitab – selle ebameeldivast lõhnast on paljud kuulnud, kala ennast maitsnud aga vähesed. Ühegi restorani tavamenüüst Rootsis, rääkimata Eestist, hapusilku naljalt ei leia. Kui, siis korraldavad söögikohad spetsiaalseid hapusilgu söömise üritusi, nagu see oli kolmapäeval Haapsalu rahvaülikoolis.
Haapsalu rahvaülikooli juhi Heli Kaldase sõnul on nad paar viimast aastat surströmming’uga vahet pidanud. Ühelt poolt on põhjuseks see, et rahvaülikool
haisuterror
no nendest maskidest on küll nüüd väga kasu, vanasti õeldi ampelman….
peruulaste rahvusrooga , praetud rotti siin pakkuma hakatakse
no kas on ikka nii raske aeg, et peab rosikunud kala sööma?
Kui covid on siis ei saa mädakala lõhnast ega maitsest aru
Head isu!