Sajandi sündmus – natuke võime siin olla ja siis on kõik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli ligi 700 õpilast marssis eile mööda Lihula maanteed uue koolimaja juurde, et sealt õige pea tühjalt tagasi tulla. Arvo Tarmula

Reede keskpäeval enne avamist on Haapsalu uue põhikooli esine vaikne ja tühi – justnagu ootuses.

Sellest, et midagi hakkab sündima, annavad tunnistust ainult kaks hüljatud mikrofoni koolimaja ees ja vardasse tõmbamist ootav kooli lipp. Haapsalu muusikakooli õpetaja Margus Tokko sätib mikrofone. Suur asi ikkagi see uus kool, kuigi ei tahaks loota, et sajandi sündmus. „Muidu ei tulegi enam midagi muud,” ütleb Tokko.

Koolimaja moodne liikumisanduritega uks on külaliste ootuses poikvel – ei liigu ühele ega teisele poole, liiguta palju tahes. Kooli valgest aatriumist on nagu võluväel saanud see, mis ta tegelikult ju ongi – söögisaal, kuigi mõnevõrra peenem, kui ta edaspidi hakkab olema. Pisikeste valge linaga kaetud laudade ümber askeldavad Q Cateringi töötajad ja panevad 140 külalisele toitu-jooki välja. Tikuvõileivad, pasteedikorvikesed, salatipokaalid, morsikannud, kibuvitsamahl. „Tempo-tempo!” kõlab köögist. „50 minuti pärast hakkab pihta!” Tillukesed lusikad lipsavad järjest pasteedikorvikestesse sööjaid ootama.

Liudade vahel on vaasid astrikimpudega – vist ainus, mis meenutab kooli. Aster on kooli alguse lill.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Samuti lapsevanem
3 aastat tagasi

Kas artikli autoril on aimu, et kõik lapsed on uues koolimajas tutvumiekskursioonil käinud juba enne 11.septembrit. Lastele tutvustati maja, näidati klasse ja ruume. Said iseseisvaltki ringi vaadata.

lastevanem
3 aastat tagasi

Kas keegi oskab seletada, mis marginaalne kuupäev 11. september oli, et uus kool avati, aga lapsi majja sisse õppima ei lastud? Võinuks ju nädal hiljem avada, kui kõik õppimiseks valmis. Või tahtsid volikogu esimees ja linnapea lihtsalt pidu panna, aga teist vaba nädalavahetust lihtsalt polnud?

aa missiis
3 aastat tagasi
Reply to  lastevanem

Mis tähtsust sel on!? Aga võibolla tehtigi see sellepärast nii, et teiesugused saaksid küsida.

Meiks
3 aastat tagasi

Kena pealkiri!Sajandi algus.Aasta 2020.Ehk siis peseme käed,seljakotid seljast ja edasi-edasi ….

Noh
3 aastat tagasi

Väga hea ju, varsti uude majja!