Aivo Paljasmaa: kuidas taarausulised Püreneesid vallutasid

Uus rallikuningas pritsib võidušampust. Ott Tänak on ralli maailmameister. Hannu Rainamo / AFP / Scanpix

Uus rallikuningas pritsib võidušampust. Ott Tänak on ralli
maailmameister. Hannu Rainamo / AFP / Scanpix

Katalaanid olid hämmingus. Juba varahommikust saati ronisid mööda mäekülgi üles sajad ja sajad mujalt tulnud inimesed, lehvitades samal ajal võõrapäraseid lippe.  Need kõik olid kolmevärvilised – sinise, musta ja valge triibuga. Mäeharjale jõudnud lehvitasid neid laia kaarega ja haugatasid siis koos: ott-ott-ott!

Kohalikele meenutas see hääl aiatraktorit, mis mõnikord varahommikul käima ei tahtnud minna. Paljud võõrad tundusid olevat perekonniti kohale tulnud, sest mööda mäekülgi ronis ka lapsi, kellest suurem osa unest üles aetuna veel magusasti haigutas.

Hämmeldunud katalaanide seas leidus üks teadjamees, kes oli eelmiselt õhtul võõrastega jutule saanud.  Tulnukad olla pärit Läänemere äärest väikesest Eesti riigist. Kataloonia mägedesse tulid nad autorallit vaatama. Siinmail toimus praegu tõesti autode võidusõit, mis enamiku kohalike arvates nende igapäevarütmi segi lõi ja mis tundus pigem tüütusena kui mõistliku tegevusena.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments