Barkalaja ja Talvik asutasid erakonna loomiseks MTÜ Parem Ilm

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Anzori Barkalaja. Foto: Vikipeedia/Jaak Urmet
Anzori Barkalaja. Foto: Vikipeedia / Jaak Urmet

Artur Talviku eestvedamisel loodava erakonna algatusgruppi kuuluv Anzori Barkalaja ütles ERR-ile, et vastloodud MTÜ Parem Ilm loodetakse erakonnana juba septembris registreerida. Barkalaja sõnul koonduvad loodavasse erakonda inimesed, kes on varem olnud algatajad ideedel, mis on jõudnud Jääkeldrisse aruteluks.

Küsimusele maailmavaate kohta – parempoolsed, vasakpoolsed, konservatiivid, tsentristid, liberaalid – vastas Barkalaja, et selline jaotus on iganenud.

“Pigem me saame praegu rääkida, et isikuomaduste kohapealt oleme nende õhtumaiste isikuomaduste poolt, aga lisaks me rõhutame ka kogukonnaõigust. Meie jaoks on väga oluline erinevate kogukondade õigus ise otsustega reguleerida oma lähiümbrust. See on see, mis meid täiesti liberaalsetest liikumistest eristab. Sest kogukonna teemaga kaasneb kohe ka teatud konservatiivsus, aga see on sootsiumina. Isikuvabadused me jätame puutumata,” ütles ta.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments