Haapsalu promenaad ei võlu loomakasvatajaid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Šoti mägiveised Highlandis, Glenlivetis. Foto: Urmas Lauri
Šoti veis Skye saarel. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu otsib 17 hektari suurusele rannaalale rentnikku, kes hakkaks seal loomi karjatama. Seni pole ükski loomapidaja Haapsalu pakkumisest huvitatud olnud.

„Järelikult pole Läänemaal nii palju veiseid, et oleks puudust karjamaadest,“ ütles linnavalitsuse arenguspetsialist Ülla Paras. „Tegelikult pelgavad loomapidajad linnakeskkonda. Linn tahab sõud, loomaomanik aga rahu.“

Parase sõnul on erinevaid variante, kuidas linnalehmade teemaga edasi liikuda. Üheks võimaluseks on tänavusest karjatamisest loobuda, aga võimalik on muuta ka hanketingimusi. „Me kaalume, mida edasi teha,“ tõdes Paras.

Haapsalu linnalehmade karjamaaks on välja pakutud Tagalahe-äärset ala alates promenaadist, Jaan Poska pargist kuni veevärgi puhastusseadmeteni.

Pärnu alustas linnalehmadega 2012. aastal, Kuressaares mõned aastad hiljem. Tallinn hakkas Paljassaare poolsaarel lehmi pidama tänavu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali maalt
6 aastat tagasi

Ei tea linnaametnikud loomapidamisest uduöödki. Ei hakka üksi loomapidaja linnakeskkonnas loomi karjatama kui sellel piisavalt peale ei maksa, mis motiveeriks loomapidajat sinna loomi tooma. Nii lihtne see ongi, raha teeb õigust!

Anders
6 aastat tagasi

Niivõrd koledasse linna ei tule loomadki…

Kohalik
6 aastat tagasi
Reply to  Anders

Mida sa ajad, Haapsalu on väga kena linn. Eriti suvisel ajal.

alused valed
6 aastat tagasi

Ju siis pole tasuv. peale maksma ei hakka ükski põllumees. Ka liiga väike kasu ei pane veiseid linna patseerima tooma.

Oskar
6 aastat tagasi

Veisekasvatajatel on omal karjamaid piisavalt, millaks hakata linnalt rentima.