Urmas Sukles toetab Keskerakonna valimiskampaaniat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Urmas Sukles ja Jaanus Kartilaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles Lääne Elule, et toetab Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu kandideerimist riigikokku.

„Ma teen kindlasti koostööd Keskerakonnaga, sest see on peaministri partei ja oleme Haapsalus koalitsioonis. Kindlasti toetan ma Jaanus Karilaidu, et ta saaks riigikokku. Karilaid on riigikogus olnud väga hea Haapsalu ja Läänemaa saadik,” ütles Sukles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõte
6 aastat tagasi

Soojendus sellele, et Sukles tahab Keskerakonna nimekirjas kandideerida Riigikokku. see jutuks juba tükk aega olnud.

teine mõte
6 aastat tagasi
Reply to  mõte

Ega vist mitte, Riigikokku tahab selle eest, et ta Suklese linnapeaks aitas hoopis Karilaid. Kahte siit RK ei saa mingil juhul enam.

Linnlane
6 aastat tagasi

Mõtetud mehed mõlemad.

geim of clowns
6 aastat tagasi

a ljäuri kus ljäuri on võtke ljäurii kah mängu

Mall
6 aastat tagasi

Juba aastaid on linna juhtinud reff ja kesk.
See on ehe näide,et koos saab üksmeelselt
ja edukalt valitseda. Pole nagu Tallinnas,kus
reff püüab juba nüüd vahendeid valimata
võimule pääseda. Refid on rahva unustanud,
et nad on Riigikogus rahva heaolu tagamiseks,
mitte vastupidi.Mitte keegi ei taha reffe enam
valitsuses näha. Edukat koostõõd ka edasi
härrad Sukles ja Karilaid.

Ragulka
6 aastat tagasi
Reply to  Mall

Kaks vana grusiini said kokku. Üks grusiin küsib teiselt :” Kas sa iseennast lugu pead ?” Teine vastab : “Aga muidugi”. Sellepeale esimene grusiin ütleb :” Näed, siis oleme ju mõlemad lugupeetud inimesed”.
Mul linnakodanikuga on täiesti ükskõik, kuidas ja kas need kaks härrasmeest koostööd teevad. Tänavad ja kõnniteed on hooldamata, järjekordne spordihoone ehitus vajab laenu võtmist jne. NB! ei tasu unustada, et J. on U. tööandja.

Mart
6 aastat tagasi
Reply to  Ragulka

Minul ei ole ükskõik. Ühe ainus huvi on siit Riigikokku pääseda ja selle nimel käia siin korra kuus lolli loba ja lubadusi jagamas. Teise huvi on lõputult linnapea ametis vegeteerida. Haapsalu linnale selline kooslus kahtlemata kasulik ei ole. Koostöö ju seisnebki teineteise imetlemises ja premeerimises.

Ragulka
6 aastat tagasi
Reply to  Mart

Mart. Mul on ükskõik, kuidas need kaks härrasmeest omavahel hakkama saavad. Mind häirib linnakodaniku ja maksumaksjana see, et põhitööga ei taheta tegeleda. Mingi asendustegevus käib. Peatänava kaevud on nii ära vajunud, et varsti sõidab keegi autol sillad alt; buss sõidab purskkaevu ringil laternaposti maha mitte suur kiiruse, vaid libeda tänava tõttu; kogu aur läheb spordihoone ehitusele ( ma ei ole spordi vastane, aga minuarust on spordihoone boonuseks linna kodanikele, kui muud asjad on korras); linna rahvaarv tasapisi väheneb; autodega sõidetakse ja pargitakse promenaadil jne.jne. Mul ei ole ükskõik sellest, mis minu kodulinnas toimub. Kuigi oma igapäevase leiva teenin ma “kilulinnas”… Loe rohkem »

Mart
6 aastat tagasi
Reply to  Ragulka

Samast asjast räägime. Kõik see, mida sa kirjeldad, on tegemata, sest kahte meest ei huvita mitte linn vaid isiklikud ambitsioonid. Savisaar saatis Karilaiu Haapsallu, sest KE oli siin nõrk ja nähti reaalset võimalust, et kui siin paar aastat mulli ajada, saab Riigikokku. Sama hästi oleks võinud ta Kapa Kohilasse saata. Linna nimi ei oma Karilaiu jaoks mingit tähtsust. Sukles seevastu nägi, et selle ullikese najal saab ta 100 aastat linnapea olla.

Ragulka
6 aastat tagasi
Reply to  Mart

Pakun välja, et arvestades U. solvumist eelmistel RK valimiste nimekirja koha pärast, on U. ambitsioonid suuremad. CV-s kirje RK n-koosseisu saadik kõlab uhkelt.

Ets
6 aastat tagasi
Reply to  Mart

Mitte just alguses Kapa Kohilasse, aga 2002. aastal üritas Karilaid pääsu Kernu valla volikokku, paraku sisse ei saanud. Järgmisel korral suunas partei (KE) Karilaiu juba külvivolinikuks 2005.aastal Haapsalusse, aga jällegi esimesel katsel jällegi sisse ei saanud. Siis kukkus aga kätte hea võimalus, kui volikokku sisse pääsenu Maiste “edutati” aselinnapeaks ning uks volikokku avanes kiiresti. Kui aga selgus, et aselinnapeana peab ka tööd tegema, siis ilmselt kääris tol korral konflikt linnapeaga ja Maiste pidi ametist loobuma. Karilaid astus aga kiiresti vahele ja hirmust, et ta peab volikogu soojast kohast loobuma, suunas partei hoopiski Maiste Tallinnasse. Meenutagem, et sellesse ajajärku jääb ka… Loe rohkem »

arvan
6 aastat tagasi
Reply to  Mart

Arvan, et Sukles ei pääse riigikokku mitte kunagi. Pole siiani õnnestunud ega õnnestu ka tuleval aastal.
Enne tuleks keskerakonda astuda ja siiski pääseb RK ehk Karilaid, kindlasti mitte Sukles.

valija
6 aastat tagasi
Reply to  Mall

Haapsalus küll reformarid võimul pole. Sukles visati ju sealt välja, seega kesk ja co juhivad meid kusagile.

valija
6 aastat tagasi

Mismoodi Suklese toetus Karilaiule hakkab välja nägema? Vaevalt, et ta hakkab jagama Karilaiu näolapiga vitamiinidropse? Või astub hoopiski KE ridadesse? Järgmised valimised saavad kellelegi väga kurvad olema, sest sel ajal just on paljud valijad toibumas tulumaksu tagasimaksu üllatustest.

Anders
6 aastat tagasi

Niipalju kui teada,siisKarilsid mõjuagent…

Ragulka
6 aastat tagasi

Mõtleme natuke. Järgmiste Riigikogu valimisteks on kõikidel käes Maksuameti eeltäidetud tuludeklaratsioonid. Kellel rõõmu, kellel muret. Kes tegi ? KE,SDE,IRL.
Tähendab KE ridades tuleb nimekirjas suur kohtade jagamine. Vedurit Edgarit ka enam ei ole. Kardan, et J. ei mahu nimekirjas reaalselt RK valitavale kohale.
Kui seis on selline, siis U. teade J. toetada on tegelikult kohalike valimiste häälte müügi teade. Tehakse nimekirjakoha hea pakkumine, hästi. Kui ei, siis pole ka hullu. Linnapea auväärne koht ju taskus. Boonuseks veel see, kui J. saab RK-sse, siis U. ikkagi “šokolaadis”. Elame, näeme.

kont
6 aastat tagasi

Need tulised reformierakonna toetajad, kes andsid oma hääled sukule, andsid tegelikult oma hääled keskerakonnale. Väga haledalt said lohku tõmmatud.

Valija
6 aastat tagasi
Reply to  kont

No see oli juba aastaid näha, et Sukles toetab Keskerakonda. Kahju kui see kellelegi veel uudiseks oli.
Aga võib juhtuda ka nii, et kesk on peagi võimult läinud ja linnajuhi loodetud kasu jääb olemata.

Kodanik
6 aastat tagasi

Sukles mängib ohtlikku mängu. Kas ta oleks niipalju hääli saanud kui oleks juba eelnevalt teatanud oma vankumatust truudusest keskerakonnale? Ei usu.
ps. kas KE ikka valimisürituse eest kultuurikeskusele raha maksab või on see linna “kingitus”?

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Alates märtsist 2019 avatakse rongiliiklus trassil Haapsalu – Turba – Haapsalu. Peetrike hakkab väljuma igal hommikul 06.00, vahepeatus tankimiseks Ristil pool tundi ja saabumine Turba jaama 14.00. Rongijuht J. tutvustab teekonnal Haapsalu ekssaadiku töövõite eelmisel aruandeperioodil. Annetamine vabatahtlik.