Täna õhtul ei saa tund aega e-rahvaloendusel osaleda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Statistikaameti teatel uuendatakse täna, 3. jaanuari hilisõhtul e-rahvaloenduse tarkvara ja seetõttu pole ajavahemikul 23-24 võimalik rahvaloendusel interneti teel osaleda. Uuendustega kõrvaldatakse mõned rahvaloenduse esimestel päevadel ilmnenud puudujäägid.

„Tänaste tarkvarauuendustega peaks muutuma selgemaks oma elukoha märkimine rahvaloendusankeedi alguses,“ rääkis statistikaameti andmetöötlussüsteemide osakonna juhataja Allan Randlepp. Lisaks kõrvaldatakse mõned loenduskeskkonnas ilmnenud tõrked.

„Näiteks on meile praeguseks teada kolm juhtumit, kus rahvaloenduse ankeeti internetis täitma asunud inimene sattus pärast sisselogimist veateatele, kus on kirjas kellegi teise nimi ja isikukood,“ rääkis Randlepp. „Kõik täidetud ankeedid on aga turvaliselt kaitstud, kuid selline veateade võib tekitada inimestes asjatut segadust.“

Kui mõni e-loendusel osaleja satub loenduskeskkonnas mõnele tõrkele, palub statistikaamet anda sellest teada aadressile klienditugi@stat.ee või 625 9100.

Lisaks tuletab statistikaamet meelde, et turvalisuse tagamiseks tuleb veebibrauser pärast rahvaloenduse ankeedi täitmist kindlasti sulgeda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments