Tagasivaade: Andres Lipstok on peaaegu rahandusminister

Lääne Elu

info@le.ee


„Andres Lipstok on peaaegu rahandusminister”, 28. juuni 1994

Laupäeval esitas peaminister presidendile kolme ministri kandidatuuri: Andres Lipstoki rahandusministriks, Peeter Oleski kultuuri- ja haridusministriks ning Enn Tupi kaitseministriks. Muidu paljudes asjades eriarvamusel olevad Meri ja Laar on Lipstoki kandidatuuri suhtes ühtemoodi positiivselt meelestatud.

Põhimõtteliselt on Lääne maavanem eilsest ametis Tallinnas ministeeriumis. Lipstok oli võimalik rahandusministrikandidaat juba talvel, valitsusremondi ajal. Siis sai üks liberaal, Kranich, teisest liberaalist Lipstokist ette.

„Läänemaa sai oma sümbolid”, 29. juuni 1999

Eelmisel teisipäeval valis maavalitsuse komisjon Läänemaad iseloomustava looma, linnu, puu, lille, kala, seene, kivi ja putuka. Komisjon jõudis otsusele üsnagi üksmeelselt, erandiks oli vaid Läänemaad sümboliseeriva looma valimine. Neli inimest komisjonist pooldas metskitse, seda pakkus ka suurem osa inimesi. Kaks komisjoni liiget oli põdra poolt. Metskitsele tõi võidu põhjendus, et ta on ka kultuurmaastiku loom, põder elab aga rohkem soodes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juhan
2 päeva tagasi

Lehelt mäluvärskendus mis EI KESTA

ainult
2 päeva tagasi

Lugege makulatuuri! Ja muidugi makske ka.

haapsalu
2 päeva tagasi

rahva näljasurmast päästja