Komisjon Lääneranna Teatajast: seadus keelab rahva raha eest parteipoliitikat teha (täiendatud kl 13.13)

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni hinnangul on Lääneranna Teatajas ilmunud artikkel Reformierakonna kohalikuks juhiks valitud Karmen Pikkmetsast parteipoliitiline ja maksumaksja raha eest seda kohalikus lehes avaldada ei tohi.

Lääneranna Teatajas ilmunud artiklis ütleb Pikkmets muu hulgas: „Samuti ei ole enam kaugel 2025. aasta kohaliku omavalitsuse valimised, mille nimel tuleb tööle asuda.“

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Suur Pilt...
21 päeva tagasi

…ajab silmad punni.

Augupigitaja
21 päeva tagasi
Reply to  Suur Pilt...

Suur pilt ja tõsiseltvõetavus kajastub väikstes asjades.

linn
21 päeva tagasi

peaks koerajunni korjajad ametisse võtma ja linnakoerad registrisse ja maksu alla, kasutavad kõiki linna hüvesid, aga mingit maksu nende pidajatelt ei laeku

MTÜ Terra Maritima
21 päeva tagasi

Hea, et seadus rahva suuremate rahade eest suuremaid ja vallapiruka nosijatele tulusamaid tempe teha ei keela, sest nagu me kõik teame, on suur pluss siis, kui raha on saadud ; )

Eneseabi leheke
22 päeva tagasi

Maksumaksja raha eest tehakse Lääneranna valimisliidu lehte – fontide tüübid, värvid (kujundaja on valimisliidust, Ain Saare), sisu. Probleeme on selle propagandalehega olnud algusest peale, aga ikka leitakse mingi “enesearendajast” toimetaja… Art Noir – depressiivne ja ehk eneseabi leheke – Lääneranna Teataja.

Imelik
22 päeva tagasi

Et kui tegelikku tööd ei osata/ei viitsita teha siis hakatakse “tööd” imiteerima? Selles artiklis ei kajastu poliitilisi seisukohti, ei tehta üleskutseid, -poliitilist kriitikat ega reklaamita üritusi. Seda saab käsitleda ainult kohaliku tähtsusega administratiivse informatsioonina.
Probleem oleks siis kui sellise info avaldamine oleks valikuline, siis saaks käsitleda seda kaudse reklaamina.
LE -s avaldatav sarnane informatsioon on ERJK hinnangul varjatud rahastus? Inimesed, ma saan aru, et miljoni hulgast ei ole just valik väga suur aga palun äkki ikka leiame 100 normaalse intellektiga inimest?

Eneseabi leheke
21 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Demagoog Imelik oma pugejalikus hiilguses, masendavas põikpäisuses.

Asi võeti üles ju valikulise avaldamise tõttu. Võrrelda Lääne Elu ja Lääneranna Teatajat on märk sellest, et Imelik ei saa ilmas toimuvast üldse aru.
Viimane lause inimestele – mingi hullus?

1 000 000
21 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Kas 106?

Esimane praak,
21 päeva tagasi
Reply to  1 000 000

jah? 101-132.

Sada ja...
20 päeva tagasi
Reply to  Esimane praak,

…seened (- (- (-

Sada ja...
20 päeva tagasi
Reply to  Sada ja...

NB! Normaalse intellektiga seened.

Mati Põdra
21 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Kohaliku tähtsusega administratiivne informatsioon? Keda kotib mingite parteide tegevus või see, kes neid juhib?

Küsimus on labaselt selles, et kohalikku elu kajastav ajaleht valib, keda ja mida avaldab. Lehe pealkiri pole “vallavalitsuse ja volikogu teataja”.

lendorav
21 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

Just, oravad varastavad igal pool, kus käpp ligi ulatab.

röövorav
21 päeva tagasi
Reply to  lendorav

Käbisid nii palju kui püksi ja pintsakutaskutesse mahub, paar tükki põske ja pihku ja… muist jõuab ehk nahkpaunagi paigutada. Oleneb sellest, kui palju aega antakse.

Imelik
20 päeva tagasi
Reply to  Mati Põdra

“Ajalehe väljaandja ja portaali haldaja: Lääneranna Vallavalitsus Aadress: Jaama tn 1, Lihula linn 90302 Pärnu maakond Toimetaja: Lilli Lumera” Said vastuse? Väljaandja ei ole kohustatud avaldama “Rebase Reinu viimaseid uudiseid” ega kohaliku “omateada p…pinnu katsumusi”. Selle eesmärk saab olla ainult informatiivne. Keda “seesamane”? Aga täpselt neid, kes seda teadmist vajalikuks peavad. Viite (et erakond osaleb valimistel) lugemine poliitilise propaganda alla (maksuraha eest) on “pastakast imetud” ja ei päde (ilmselt iga kohus lükkaks sellise väite tagasi). Näiteks LE artikkel- “Sotsiaaldemokraadid peavad täna Haapsalus volikogu” (19. november 2023) sisaldab ka poliitilisi hinnanguid ja eesmärke…. peab olema SDE poolt makstud poliitilise reklaamina, vastasel… Loe rohkem »

Sõltumatu või "iseenesest" ilmuv propaganda
20 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Ole siis vait.

Postitantsukonn Grupp meediakontsern
20 päeva tagasi
Reply to  Imelik

“Ajalehe väljaandja ja portaali haldaja:
Endel Lepp Fashion House
Aadress: Riigihankekinga tee 69, Kürbla küla 90302 Täpiranna vald
Toimetaja: Lumumba Tölp”
Väljaandja ei ole kohustatud, kuid on valmis lugejate huvi korral avaldama nii “Rebase Reinu viimaseid uudiseid” kui kohaliku “omateada p…pinnu katsumusi”. Eesmärk saab olla nii informatiivne, meelelahutuslik, hariv kui ka palju muud. Austame Eesti Vabariigi põhiseadust. Maksumaksjalt raha ei küsi, samuti mitte Keskkonnaametilt, ka mitte PRIA-lt jms-lt, Euroopa meetmespetsialiste ei tülita, võõrast vara varastamas ei käi, naabrite kodudesse rüüsteretki ei korralda, kaaskodanikke kohtuga ei ähvarda, ei solvu, ei käi õpetamas, kellel ja mis puhul piinlik peab olema jne, jne…

Kummaline
21 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Et kui vägisi armastusega üle külvata ei anna, siis hakkame “armastust” maadlusmatil imiteerima?
Kui sõnavabadust kõigile võrdselt anda ei julge, sest mõni tõetera võib sattuda pinnuks õrna kohta või (palvetagem, et seda ei juhtuks!) mõne varga peas mütsi süüdata, juhime jutu sujuvalt vajadusele leida 100 normaalse intellektiga inimest?
Oletame, et need 100 normaalse intellektiga inimest leitaksegi… Kuhu siis edasi kappate nende seltsis, Imelik, kui tohib küsida?

Jazov
21 päeva tagasi
Reply to  Imelik

Hull, kui selline mõttetase võib tulla haridus-, kultuuri- ja noorsootöökomisjonist.

Mati Põdra
21 päeva tagasi
Reply to  Jazov

Sealt ja mitte ainult sealt sellised tasemed tulevadki. Haridus-, kultuuri- ja noorsotöökomisjoni enamuse moodustavadki ju harimatud, kultuuritud ja noortevihkajad.

Aga no pole viga, Tšehhoslovakkia Sotsialistlikus Vabariigis oli ju olemas ka mereministeerium. Kuigi polnud merd.