Ilon Wiklandi tütred toetavad Haapsalu lastekultuuri  

Lääne Elu

info@le.ee

Draama- ja loovtantsu ringide noored Ilon Wiklandi elust rääkivas etenduses „Iloni pliiatsid joonistavad” 2020. aasta suvel. Enamus noortest käivad ringides ja löövad etendustes kaasa ka praegu. Fotol Grete Edasi, Emma Sofia Pets, Tõru Kannimäe, Uku Suislep ja Elsa Johanna Talvistu. Foto: Liina Viiret
Draama- ja loovtantsu ringide noored Ilon Wiklandi elust rääkivas etenduses „Iloni pliiatsid joonistavad” 2020. aasta suvel. Enamus noortest käivad ringides ja löövad etendustes kaasa ka praegu. Fotol Grete Edasi, Emma Sofia Pets, Tõru Kannimäe, Uku Suislep ja Elsa Johanna Talvistu. Foto: Liina Viiret

Rootsis asuv Ilon Wiklandi lastekultuuri toetuse fond annab 2024. aasta lastekultuuripreemia Haapsalu noorte huvikeskuse draama- ja loovtantsu ringidele. See on esimene kord, kui preemia tuleb Eestisse.

5000-eurone auhind antakse üle 7. juulil kell 12 Haapsalus Iloni Imedemaal enne suvelavastuse „Oskar ja asjad” etendust. Auhinnaraha annavad  fondi esindajana üle Ilon Wiklandi tütred Birgitta Wikland, Fredrika Wikland ja Anna Wikland.

Haapsalu noorte huvikeskuse draamaring ja loovtantsurühm tegelevad laste etenduskunstide arendamisega. Iloni Imedemaa on nendega teinud tihedat koostööd. Muuhulgas on nad loonud kaks lavastust Iloni eluloo ainetel.

Haapsalu noorte huvikeskuse draama-ja loovtantsuringid on juhendajate Anne Suislepa ja Triin Reemanni käe all aastate jooksul lavale toonud üle 15 lavastuse ning need  on üle-eestilistel teatrifestivalidel kõrgelt tunnustatud. Sel aastal pälviti etendusega „Kuidas ta seda teeb?” Põltsamaa Miniteatritepäeval peaauhind ja näitlejapreemiad ning põhikooli kooliteatrite riigifestivalil Narvas laureaaditiitel. Algkooli kooliteatrite riigifestivalilt Sindist toodi koju laureaaditiitel ja näitlejapreemia luulelavastuse „Jutuvestja Juuli” eest.

Publik saab noorteringide meisterlikkust sel suvel näha 4.–24. juulini, kui teist hooaega etendatakse Iloni Imedemaal Andrus Kivirähki lugu „Oskar ja asjad”, mille on dramatiseerinud Krista Kumberg. Lugu räägib väikesest poisist Oskarist, kes peab pika suvevaheaja veetma vanaema juures ilma maailma parima meelelahutaja – nutitelefonita.

Ilon Wiklandi lastekultuuri fond (Ilon Wiklands stiftelse för barnkultur)) loodi 2017. aastal eesmärgiga edendada laste loomingulist arengut. Selleks antakse rahalisi toetusi tegevustele nagu tants, teater, muusika, joonistamine ja maalimine. Toetuste jaotamise otsustab fondi juhatus.

Varem on preemia saanud Stockholmi Eesti kooli kunstitegevus, kuninganna Silvia lastehaigla Artoteket’i asutamiseks, teater Jaguar ning lasteraamatute illustraatorid Nathalie Ruejas Jonson, Lena Frölander-Ulf, Anders Holmer, Clara Dackenberg ja Hanna Albrektson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
See on tunnustus tegijatele
25 päeva tagasi

Nii tore! Palju õnne lastele ja suured tänud juhendajatele!