Oru kool jääb lastele kitsaks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Oru kooli direktor Andres Kampmann peab omal ajal 120 õpilasele ehitatud koolimajas hakkama saama 167 lapsega. Foto Kaire Reiljan

Sügisest hakkab osa Oru kooli lapsi tunnis käima kunagise vallamaja saalis, sest koolimajja õpilased enam ära ei mahu.

„Koolimaja on ehitatud 120 lapsele, aga meid on majas 167,“ ütles Oru kooli direktor Andres Kampmann. „Midagi pole teha – see ülikond, mis lasteaia lõpetamisel selga mahtus, sellega enam pulma ei lähe.“ Sügisest on lapsi veel rohkem: 9. klassi lõpetab 17 õpilast, 1. klassi läheb vähemalt 22 last. „Ja elu on näidanud, et suve jooksul tuleb neid juurde,“ märkis Kampmann. Kasv jätkub: peale tuleb õpilasi rohkem kui lõpetab.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kobarkäkk
3 päeva tagasi

Ei ole väike, lõpetage maksumaksja raha eest mujalt piirkondadest laste vedu. Lausa Haapsalust tuuakse, mida veel. Kui keegi eelistab kodukoha koolile mõnda kaugemal olevat kooli siis tehku seda oma kulu ja kirjadega. Oru koolil on väga suured kulud seoses transpordiga.

Loodan
21 päeva tagasi

et õpetaja räägib ka lastele, mis puust tehakse rehapulgad.

Külamees
20 päeva tagasi
Reply to  Loodan

Looda sa seda. Sirelist tegi minu vanamees, sai isegi tehtud. Mis puust veel tehti?
Kusagil 80-ndatel sai juba Lätist plastrehasid käidud hankimas.

Kusta
21 päeva tagasi

Õppige Läänerannalt – kinni panna

Sonderkomando SS leutenant Hasser
22 päeva tagasi

Olen isegi seal osavallas seemet külvanud …tundub et pingutasin üle…
Palun andeks

Naaber.
22 päeva tagasi

Se ei ole uus uudis, Oru kogukond on sellel tähelepanu juhtinud juba viimased 5 ja rohkem aastaid, et lasteaed ja kool jäävad kitsaks. Seni on vald ja volikogu vilistanud nendele probleemidele. Õeldes et Oru lapsed võivad ju Palivere ja Martna kooli ka minna, kui kohapeale ära ei mahu..
Miks osad Noarootsi lapsed Orule kipuvad, kuna Noarootsis on liiga palju HEV lapsi toodud sisse mujalt, aga need otsused on langetatud just Noarootsi kogukonna heakskiidul…

Maakas
23 päeva tagasi

Seal ei õpi ainult kohalikud lapsed. Kui Haapsalu lapsed seal ei käiks, oleks Oru koolis ruumi küll.

Anonüümne
22 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Ja mitte ainult Haapsalust,vaid veel mujaltki.

Kohalik
22 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Kullamaa, Noarootsi, Taebla koolis käib täna rohem lapsi väljastpoolt valda. Kool ja lasteaed on tugeva kogukonna alus.

2. kodanik
22 päeva tagasi
Reply to  Kohalik

Kas Kullamaa koolis on ruumipuudus?

muda
21 päeva tagasi
Reply to  Maakas

Ärge soiguge, Järelikult teeb Oru kool midagi väga hästi kui vanemand igalt poolt oma lapsed Orule viivad . Teised koolijuhid vaadake peeglisse ja tehke järele.

kobarkäkk
3 päeva tagasi
Reply to  muda

Paliveres juba hakkas looma, eelmise direktori ajal lisandus kooli paari aastaga 77 lapse pealt 101 lapseni. Kuna ta polnud nõus kooli liitmisega kangutati ta lahti ja nüüd on meil Martna kooli direktor. Nüüd hakavad juba esimesed viljad tulema, laste lemmikumad õpetajad lahkuvad kuna direktoriga läbisaamine null, ja kooli jalgealuse ja õhkkonna saagimine käib. Kooli bussiga viiakse paliverele lähemal elavaid lapsi martna valla raha eest. See näitab selgelt, et igal koolil peab olema oma direktor kes on selle käekäigu eest väljas. Teistel juhtudel hakkab inimloomus mägu tulema ja eelistused.

Imelik
23 päeva tagasi

Selle üle saab ju ainult rõõmustada ja vaadata asja perspektiivis….